Cadoul uriaș pe care-l va primi Gică Hagi. Autoritățile din Constanța ar putea finaliza stadionul în doi ani

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.05.2022, 11:29
Cadoul uriaș pe care-l va primi Gică Hagi. Autoritățile din Constanța ar putea finaliza stadionul în doi ani

Gică Hagi a spus în mai multe rânduri că proiectul pe care l-a inițiat vara trecută la Constanța, în urma fuziunii dintre Farul și Viitorul, se bazează în proporție foarte mare pe construcția unui nou stadion la malul mării. Acum, „Regele” a primit o veste excelentă din partea administrației locale din Constanța.

Gică Hagi a dezvăluit că sunt șanse mari ca Farul să joace pe noul stadion în vara anului 2024

Gică Hagi a dezvăluit că totul decurge bine în ceea ce privește documentația pentru realizarea noului stadion. În acest moment, este nevoie de o aprobare de la București, dar se pare că acest lucru este doar o chestiune de timp. În acest context, managerul tehnic de la Farul Constanța preconizează că noua arenă ar putea fi gata în doar doi ani.

Suntem cu autoritățile aproape, vrem să facem un stadion, dar suntem un club 100% privat. Stăm bine și la Academie, avem sponsorizări foarte multe, avem și cea mai mare firmă din România la noi pe piept, ne susține copiii.

Din punctul meu de vedere, cred că în 2024 se poate finaliza stadionul, dacă se dorește. Toată lumea își dorește stadionul. Trebuie să vină o aprobare de la București și se pare că lucrurile sunt în regulă. Cred că în 2024, în vară, putem să jucăm pe noul stadion”, a spus Gică Hagi potrivit Digi Sport.

Noul stadion din Constanța va face parte dintr-un complex sportiv modern, despre care Primăria a anunțat că va costa peste 100 de milioane de euro. Pe lângă noua arenă a Farului, care va avea o capacitate de circa 15.000 locuri și care se va încadra în categoria IV UEFA, complexul va mai cuprinde un teren de antrenament, o arenă de tenis de 4.750 de locuri, o altă arenă de tenis, ceva mai mică, de circa 1.000 de locuri, dar și 4 terenuri de tenis de antrenament. De asemenea, viitorul complex va dispune de o clădire administrativă, de spații de cazare și de spații pentru pregătirea și recuperarea sportivilor.

Noua arenă ar reprezenta un plus uriaș pentru proiectul demarat la malul mării

Acest anunț al lui Gică Hagi a venit la scurt timp după ce Ciprian Marica, asociatul său de la Farul, a dezvăluit că „Regele” are în plan să cedeze pachetul majoritar de acțiuni, pentru a putea atrage mai multe fonduri în club, care să facă echipa constănțeană o forță în Liga 1.

„Știm foarte bine că Gică Hagi dorește să se implice mai mult, să fie competitiv, cel mai bun. Atunci, e clar că ai nevoie de un buget considerabil. Să sperăm că se apropie o soluție.

Gică Hagi se gândea la pachete de 10% împărțite la 10 acționari, sau la un fond de investiții care să poată cumpăra mai multe acțiuni. Mare parte din bani se dorește a fi investiți în echipă. Pretențiile lui Gică Hagi sunt, în opinia mea, modeste. Nu-și dorește «avioane». Ci ca echipa să fie consolidată, să aibă mai mulți piloni de susținere.

Așteptăm ca și autoritățile să se implice, să vină lângă noi, așa cum se întâmplă în alte orașe. Preferabil e să existe capital privat. Dar vedem că firmele primăriei care vin și bagă bani în sport sunt considerate a fi entități private, societăți comerciale.

Gică își dorește să fie acționar minoritar. În ultimii 6 ani, Farul este pe profit. Trebuia să ne menținem standardul acesta, trebuie să reușim să fim competitivi. Avem nevoie să vindem jucători, nu ne permitem să-i ținem atunci când au o ofertă”, a spus Marica recent la Pro Arena.

Probleme mari pentru Gică Hagi după primul sezon al Farului în Liga 1. Managerul vrea să schimbe totul din temelii