Cadru cu cadru, faza care l-a uluit pe Mihai Stoica în FCSB – FC U Craiova: „Geniu! Nu am văzut în ultimii 20 de ani!” FOTO

Robert Zanfir / 01.08.2022, 23:59

Mihai Stoica (57 de ani) nu își ascunde entuziasmul în privința talentului pe care îl etalează cu fiecare ocazie Octavian Popescu (19 ani). „Perla” lui Gigi Becali nu a fost titular cu FC U Craiova, dar a impresionat prin câteva driblinguri în finalul partidei de pe Arena Națională.

Octavian Popescu rămâne „găinușa cu oul de aur” și când nu joacă pentru FCSB. Tânăra speranță a lui Gigi Becali este într-o criză de formă de mai mult timp, dar nu suferă la capitolul lăudători. Mihai Stoica ține să remarce faptele de vitejie ale mijlocașului, chiar dacă FCSB doar a remizat cu FC U Craiova, 1-1. Echipa lui Nicolae Dică rămâne fără victorie și după etapa a 3-a din Superliga.

Mihai Stoica, uluit de driblingul lui Octavian Popescu în FCSB – FC U Craiova

Octavian Popescu a fost menajat de Nicolae Dică la meciul cu FC U Craiova. Nu a fost titular, dar a intrat în minutul 67. Suficient cât să își pună amprenta pe jocul roș-așbaștrilor. În minutul 81, playmaker-ul FCSB a primit o minge în careu, a preluat cu spatele la poartă și a trecut prin dribling de Negru și Duarte.

A fost nevoie de intervenția lui Paramatti, ca mijlocașul lui FCSB să fie blocat chiar înaintea șutului. Faza l-a încântat pe Mihai Stoica. Managerul crede că Octavian Popescu este ieșit din comun: „Numai un geniu poate să facă asta”, spune mâna dreaptă a lui Gigi Becali.

„N-am văzut niciun jucător în ultimii 20 de ani care să facă ce a făcut Tavi aseară într-o aglomerație mare de jucători. A ajuns în careu, la câțiva metri de poartă, după ce a trecut incredibil de adversarii lui. A fost oprit când a șutat cineva în el.

Numai un geniu putea să reușească asta! A mai avut una, o simulare de șut și pasă pentru Coman. Face niște chestii pe care nu le face niciun jucător normal. Și la antrenamente se descurcă excelent”, a declarat Mihai Stoica la Orange Sport.

Misiune grea pentru FCSB în Conference League

În turul 3 preliminar din Conference League, echipa lui Gigi Becali va da peste Dunajska Streda. Dacă va trece de slovaci, Nicolae Dică trebuie să își facă bine temele. Deși este cap de serie, FCSB ar putea da peste adversari grei în play-off. Dintre posibilii adversari se desprin Nice, echipa lui Rareș Ilie, și Konyaspor.

Posibile adversare ale lui FCSB în play-off-ul Conference League:

  • Nice (Franţa)
  • Vitória de Guimarães (Portugalia) – Hajduk Split (Croaţia)
  • Viking (Norvegia) – Sligo Rovers (Irlanda)
  • Konyaspor (Turcia) – Vaduz (Liechtenstein)

FCSB – FC U CRAIOVA 1-1 (Tamm 47 / Compagno 58 – pen). ECHIPELE DE START:

FCSB: Târnovanu – Ov. Popescu, Dawa, Bouhenna, Radunovic – Ad. Șut, Oaidă – Cordea, Olaru, Fl. Coman – I. Stoica
Rezerve: A. Vlad, Haruț, Ov. Popescu, Lixandru, Tamm, Fl. Achim, Pantea, Musi, Mamut
Antrenor: Nicolae Dică

FCU Craiova: R. Popa – Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert – Achim, Asamoah – Baeten, Bauza, Van Durmen – Compagno
Rezerve: Mogoșanu, R. Grigore, Enache, Dr. Albu, Blidar, Sidibe, Marquet, Chițu, C. Bălan
Antrenor: Marius Croitoru

Stadion: Arena Națională, București
Arbitru: Adrian Cojocaru / Asistenți: Sebastian Gheorghe, Adrian Vornicu
Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan / Arbitru AVAR: Imre-Laszlo Bucși