“Călăii” lui Dinamo vin chiar din interiorul echipei. Ionuț Lupescu e necruțător: “Ați distrus clubul”

Octavian Vasilescu 31.05.2022, 08:33
“Călăii” lui Dinamo vin chiar din interiorul echipei. Ionuț Lupescu e necruțător: “Ați distrus clubul”

Dinamo a retrogradat în premieră în Liga 2. Unul dintre simbolurile echipei, Ionuț Lupescu (53 de ani), a reacționat dur după înfrângerea de la baraj.

Universitatea Cluj a învins Dinamo, scor 3-1 la general, și a semnat prima retrogradare din istoria „câinilor”. Clubul a împlinit recent 74 de ani de la înființare.

VEZI AICI Cela mai tari imagini din barajul Dinamo – Universitatea Cluj.

Ionuț Lupescu nu iartă pe nimeni după ce Dinamo a ajuns în Liga 2

„Kaiserul” spune că Dinamo trebuie să devină acum o societate curată, în care să rămână doar fanii din programul DDB și alți investitori serioși. Pentru a se întoarce la Dinamo, Lupescu spune că ar trebui să dispară din acționariat firma Lotus, condusă de Dorin Șerdean:

Mă încearcă sentimente de amărăciune, de supărare, de tristețe. Câteva persoane și-au bătut joc de club. Simt și furie pentru cei care au condus clubul în ultimii 15-20 de ani. Mă deranjează, nu-mi pică bine când un club ca Dinamo nu reușește să rămână în Liga 1. Îi felicit pe Nicolae Badea, pe Elias, pe Iuliu Mureșan, unii au încercat acum mai mult timp să distrugă clubul. Toți tâlhării din perioada asta au încercat să distrugă clubul și iată că s-a ajuns unde s-a ajuns.

Dinamo a fost condusă din interes și cu mult amatorism. Bine, nu Zăvăleanu e de vină, ci ceilalți, care s-au ocupat de partea sportivă și economică. Important e să revii cât mai rapid în Liga 1, dar pentru Dinamo cel mai important lucru e să dispară din acționariat Lotus și ceilalți acționari, nu DDB, și să fie o societate curată.

Viitorul lui Dinamo trebuie legat de CS Dinamo, și de DDB, care trebuie să aleagă o conducere profesionistă. Spun de CS Dinamo (n.r. – club deținut de MAI) pentru că stadionul va fi administrat de ei. Ne-am săturat de cei care au tâlhărit clubul ăsta!”, a spus Lupescu, pentru Digi Sport.

Cine deține Dinamo

Iată cum sunt împărțite acțiunile de la Dinamo în acest moment:

  • Lotus – 72,8758%
  • Program DDB – 20,0610%
  • Nicolae Badea, prin CS FC Dinamo – 7,031%
  • Cornel Dinu – 0,013

VIDEO Giani Kiriță, discurs dur la PlaySport Live

Nu prea mai am cuvinte, mi-am dat sufletul pentru clubul asta. O gloată de ratați au reușit să ne facă de rușine. Acești băieți au avut tupeul să răspundă că ei fac, că dreg și uitați unde au dus echipa.

Un club că Dinamo nu se retrogradează. O gloată de ratați. Luați bagajul, plecați, ei nu au ce să facă la Dinamo. Nu putem să ne ascunde după degete. Nu au avut bun simț, nu au avut respect, și-au bătut joc de culorile acestui club. Ratații ăștia ne-au făcut de rușine”, a spus Giani Kiriță, la Playsport Live.