Călăul României, aproape de un transfer la Dinamo. Cum au decurs negocierile

Ștefănescu Dragoș / 20.06.2022, 10:57
Călăul României, aproape de un transfer la Dinamo. Cum au decurs negocierile

Naționala României a încheiat rușinos seria de patru meciuri din Liga Națiunilor. Tricolorii au pierdut fără drept de apel în fața reprezentativei din Muntenegru, scor 0-3. Jucătorul decisiv al muntenegrenilor a fost Stefan Mugosa, acesta reușind să marcheze o triplă în poarta lui Niță. Atacantul a fost aproape de un transfer la Dinamo în urmă cu opt ani, dar mutarea a picat din cauza prețului cerut de echipa sa.

Stefan Mugosa, aproape de un transfer la Dinamo. Toate detaliile mutării au fost dezvăluite

Naționala României a terminat în genunchi seria de patru meciuri din Liga Națiunilor. Tricolorii au pierdut rușinos pe teren propriu în fața reprezentativei din Muntenegru, scor 0-3. Omul decisiv pentru muntenegreni a fost Stefan Mugosa (30 de ani). Atacantul a reușit să marcheze o triplă în poarta lui Niță. După această evoluție uluitoare, Mugosa a devenit eroul naționalei din Muntenegru.

În urmă cu opt ani, Stefan Mugosa a fost foarte aproape de un transfer la Dinamo. În acea perioadă atacantul juca la formația Mladost Podgorica. Reprezentanții echipei din Șetfan cel Mare au fost impresionați de evoluțiile lui Mugosa iar transferul părea ca și făcut. Mutarea a picat din cauza sumei de 200.000 de euro cerute de echipa muntenegreană în schimbul lui Mugosa. Cum Dinamo căuta doar jucători liberi de contract, transferul nu s-a concretizat. Conform ziare.com, președintele lui Dinamo, Constantin Anghelache a fost cel care s-a opus categoric transferului lui Mugosa.

La scurt timp după ce a negociat cu Dinamo, Stefan Mugosa a devenit golgheterul campionatului din Muntenegru. Ulterior, atacantul a fost cumpărat de Kaiserslautern, pentru suma de 180.000 de euro. Mugosa a juat timp de trei ani în Germania, la Aue, 1860 Munchen și Karlsruher. După această aventură, Mugosa a ajuns gratis la Sheriff Tiraspol. În februarie 2018 a fost cumpărat de formația coreeană Incheon, pentru care joacă și în prezent.

Stefan Mugosa, eroul echipei naționale a Muntenegrului

Stefan Mugosa a reușit să impresioneze în cele două meciuri jucate alături de naționala din Muntengreu împotriva României. Atacantul a reușit să marcheze un gol în meciul de la Podgorica, iar în Giulești a punctat de trei ori. După succesul uluitor al naționalei țării sale la București, Mugosa a fost extrem de bucuros. Atacantul a avut totuși cuvinte de laudă pentru elevii lui Edi Iordănescu dar și pentru fanii români.

Un meci uimitor pentru mine și echipă. România are jucători și suporteri fantastici, e o victorie importantă pentru noi. Am avut încredere că putem învinge. Am jucat bine din primul minut din Muntenegru și în ambele partide am fost echipa mai bună”, a spus Stefan Mugosa.