Calvarul emoțional prin care a trecut Novak Djokovic. De ce a început să plângă la US Open

Giosanu Catinca / 13.09.2021, 19:31
Calvarul emoțional prin care a trecut Novak Djokovic. De ce a început să plângă la US Open

Novak Djokovic a pierdut finala de la US Open în fața lui Daniil Medvedev, scor 4-6, 4-6, 4-6 și nu a putut să își controleze emoțiile. Sârbul a izbucnit în lacrimi, înaintea game-ului decisiv. Motivul pentru care tenismen a început să plângă în timpul competiției de la Flushing Meadows.

Novak Djokovic, gest incredibil la US Open

Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP) a devenit noul campion de la US Open! Jucătorul rus l-a învins clar în finală pe Novak Djokovic (1 ATP). Sportivul de 34 de ani nu a suportat să vadă că este dominat de către adversarul său. El se aștepta ca deznodământul să fie cu totul diferit. Liderul mondial s-a aflat la o singură victorie de intrarea definitivă în istorie, trofeul de Grand Slam cu numărul 21, cel care l-ar fi desprins de Roger Federer și de Rafael Nadal, dar a comis erori total necaracteristice.

Lui Djokovic i-a cam tremurat mâna la finala de la US Open 2021. Se vedea că are emoții în momentul în care servea mingea, însă nimeni nu se aștepta ca el să înceapă să plângă. A avut și mai multe momente de cădere nervoasă. În setul secund a rupt racheta, după un moment controversat, care ar fi putut schimba soarta finalei. În momentul unei mingi de break, Djokovic a returnat bine, în corpul adversarului. Arbitrul de scaun a oprit raliul, din cauza unui telefon care a sunat în arenă.

Sârbul a început să plângă înaintea game-ului decisiv

Cei peste 23.000 de spectatori de pe arena Arthur Ashe de la Flushing Meadows l-au susținut în permanență pe Novak Djokovic, însă celebrul jucător nu a reușit break-ul dorit de fani.

În setul cu numărul 3, Djokovic a fost depășit complet. A avut o răbufnire la scorul de 5-1 pentru rus. S-a apropiat la un singur game, moment în care întreaga asistență de pe grandioasa arenă s-a ridicat în picioare și l-a aclamat. De rușine, Nole și-a acoperit fața cu un prosop și a început să plângă ca un copil.

În ciuda susținerii pe care a avut-o, Novak Djokovic nu a mai putut întoarce partida. Astfel, el a ratat șansa de a lua toate cele patru titluri de Mare Șlem ale unui singur an. Ultima dată când a mai avut loc o asemenea performanță s-a întâmplat în 1969, când australianul Rod Laver reușea acest lucru.