Calvarul trăit de Simone Biles a fost povestit chiar de campioana olimpică: „Nu mai vreau să sufere nimeni”

Giosanu Catinca / 16.09.2021, 21:38
Calvarul trăit de Simone Biles a fost povestit chiar de campioana olimpică: „Nu mai vreau să sufere nimeni”

Una dintre cele mai apreciate gimnaste din Statele Unite ale Americii a trecut prin momente cumplite. Simone Biles a apărut în lacrimi la mărturie în fața Senatului. Campioana olimpică a fost abuzată de către fostul medic al echipei SUA, Larry Nassar, iar acest lucru a afectat-o destul de tare.

Simone Biles, în lacrimi în fața Senatului

Simone Biles, gimnasta americană de elită, a depus mărturie în fața Senatului despre abuzurile la care a fost supusă de către fostul medic al echipei naționale de gimnastică a Statelor Unite ale Americii, Larry Nassar.

Nu doar Simone Biles a fost agresată sexual de către Larry Nassar, ci și colegele sale. Gimnastele din lotul național al Statelor Unite au făcut acuzații dure la adresa bărbatului.

Larry Nassar a fost deja condamnat la închisoare pe viață, dar acum procesul continuă pentru că FBI-ul este acuzat de sportive că a gestionat necorespunzător speța abuzurilor făcute de fostul doctor. Ofițerii ar fi avut informații despre actele la care erau supuse gimnastele din lotul național al Statelor Unite, dar nu au intervenit, susțin unele dintre cele mai mari gimnaste americane.

”Cât valorează viața unui fetițe?”

Simone Biles i-a acuzat pe Larry Nasser și pe reprezentanții FBI pentru abuzurile trăite de sportive.

Am câștigat 25 de medalii la Campionatele Mondiale și am supraviețuit abuzurilor sexuale. Îl acuz pe Larry Nasser și acuz întregul sistem care a înființat și a perpetuat acest abuz. Dacă-i permiți unui prădător să facă rău unor copil, consecințele vor fi rapide și severe. Cât valorează viața unui fetițe?

Nu vreau ca niciun alt tânăr sportiv olimpic să sufere groaza pe care am suferit-o eu.”, a transmis Simone Biles, cea mai decorată gimnastă din istoria Jocurilor Olimpice.

Aly Raisman a declarat, la rândul ei, că agenții FBI care s-au ocupat de caz au minimizat și neglijat plângerile.

Agentul care m-a intervievat a vrut să mă convingă că nu merită să deschid un dosar penal împotriva lui Nasar.”, a spus Raisman.

Mai exact, FBI este acuzat că a tărăgănat investigaţia în acest dosar, ceea ce i-a permis lui Larry Nassar să molesteze și alte fete. Astfel, Departamentul de Justiţie a preluat cazul și a întocmit un raport detaliat.

Ce spun autoritățile

Christopher Wray, directorul FBI, a reacționat după ce Simone Biles i-a acuzat pe reprezentanții FBI pentru abuzurile trăite de sportive.

Îmi pare rău că atât de mulți oameni v-au dezamăgit. Îmi pare rău că au existat oameni care au avut posibilitatea să-l oprească pe acest monstru și au eșuat.

Sunt scuze care vin prea târziu pentru cele peste 150 de fete abuzate de Nassar și familiile acestora. Condamnat la închisoare pe viață în 2018, fostul medic le-a transmis atunci un mesaj victimelor sale în care își exprima regretele. Părerea de rău care i-a lăsat reci pe cei afectați de pedofilul care trebuia să aibă grijă de sănătatea gimnastelor.

Procesul a fost presărat cu multe momente emoționante. Nu de puține ori spiritele s-au încins înainte ca Nassar să fie plasat în spatele gratiilor.”, a transmis directorul FBI.