Campioana României din 2016, retrogradată matematic în Liga a treia

Giosanu Catinca / 02.04.2022, 15:33
Campioana României din 2016, retrogradată matematic în Liga a treia

Astra Giurgiu, campioana din 2016, este deja retrogradată din punct de vedere matematic. Formația din Giurgiu și-a dezamăgit fanii, însă problemele echipei nu sunt o noutate pentru ei.

Astra Giurgiu a retrogradat matematic în Liga 3

Fosta campioană are de mai mult timp probleme financiare, iar acum pare că se îndreaptă cu pași repezi sspre dispariție.

Datoriile financiare ale Astrei sunt vechi. Giurgiuvenii au datorii de ordinul zecilor de milioane de euro. Formația din Giurgiu a intrat în insolvență încă din toamna anului trecut. Mai exact de pe 5 ocrombrie 2021. Nimeni nu poate spune cu exactitate ce se va întâmpla pe viitor cu echipa finanțată de Ioan Niculae, însă e clar că situația nu este deloc încântătoare.

Datorii de zeci de milioane de euro pentru Astra Giurgiu

Fosta campioana a Ligii 1 a fost penalizată cu 20 de puncte în acest sezon. În acest moment, echipa patronată de Ioan Niculae este pe ultimul loc al clasamentului.

Din nefericire pentru giurgiuveni, penalizarea de 20 de puncte a făcut ca toată munca depusă de fotbaliști, dar și de oamenii care fac parte din staff-ul lui Astra să fie în zadar.

Echipa din Giurgiu a avut foarte mult de pierdut de pe urma faptului că Ioan Niculae a fost trimis în spatele gratiilor. Datoriile financiare au crescut semnificativ, iar acum oficialii nu văd nicio cale de ieșire.

Echipa din Giurgiu a pășit cu stângul în actuala stagiune din eșalonul secund. La începutul sezonului avea -8 puncte, însă din cauza datoriilor, au ajuns la -20 puncte. Nimeni nu își imaginea vreodată că formația Astra Giurgiu va ajunge în această situație. Și totuși inevitabilul s-a produs.