Campioana României va juca direct în grupele Champions League. Veste uriașă pentru Universitatea Cluj Napoca

Octavian Vasilescu 09.06.2022, 20:54
Campioana României va juca direct în grupele Champions League. Veste uriașă pentru Universitatea Cluj Napoca

U BT Cluj-Napoca a primit o veste uriașă după ce a câștigat titlul în Liga Națională de baschet masculin. Ardelenii merg direct în grupele Ligii Campionilor!

Conducerea Basketball Champions League a acordat un loc pentru campioana României în grupele competiției, după o solicitare făcută de Federația Română de Baschet. Parcursul campioanei U BT Cluj-Napoca în sezonul precedent din Liga Campionilor a contat enorm.

U BT Cluj, direct în grupele Ligii Campionilor

De asemenea, condițiile de lux din sala de la Cluj-Napoca au cântărit enorm. Federația Română de Baschet a emis un comunicat în acest sens:

Meciurile susţinute în BT Arena au fost organizate impecabil, România dovedind că se poate ridica la nivelul celei mai importante competiţii intercluburi organizată de FIBA. După analizarea aspectelor prezentate, conducerea Basketball Champions League a anunţat că echipa campioană a României este calificată direct în sezonul regulat al competiţiei (faza grupelor)”, a transmis FRB, conform News.ro.

Președintele forului intern, celebra Carmen Tocală, a spus că este un moment foarte important pentru sportul românesc:

Este o realizare pentru baschetul românesc. Mă bucur că am reuşit să convingem acest organism că echipele româneşti de club au ajuns la un nivel competiţional ridicat, că ne aflam într-un moment în care ne putem duela de la egal la egal cu reprezentante ale unor ligi puternice din Occident.

Bravo Clujului, pentru cum a luptat în Champions League în sezonul precedent, eforturile noastre, ale federaţiei, ar fi fost zadarnice, dacă nu ar fi fost coroborate cu evoluţia extrem de bună a campioanei României”, a transmis Carmen Tocală.

U BT Cluj, campioana României

În stagiunea 2021/2022 a Ligii Campionilor, U BT Cluj-Napoca a fost la un pas să ajungă în Final Four. Ardelenii au fost eliminați de Riesen Ludwigsburg în sferturile de finală ale competiției. Nemții au triumfat în meciul decisiv, în sala din Cluj, scor 79-73. Prezența în sferturile Ligii Campionilor reprezintă cea mai bună performanță realizată vreodată de o echipă din România.

În acest sezon, U BT Cluj a obținut al doilea titlu consecutiv și al patrulea din palmares.

U BT Cluj-Napoca a învins CSO Voluntari în marea finală a Ligii Naționale de baschet masculin. Titlul a fost adjudecat de ardeleni după al patrulea meci.

VIDEO Jucătorii de la U BT au făcut baie în Someș

Urmăriți Playsport.ro și pe