Campionat Mondial la București! Ce stadioane ar putea găzdui meciurile și când ar avea loc întrecerea

Bordei Radu / 31.12.2021, 08:27

Fanii din România ar putea vedea un campionat mondial la București! Nu la fotbal, însă, poate se va petrece acest lucru dacă FIFA va reuși să implementeze ideea cu turnee finale o dată la doi ani. Cu toate acestea, țara noastră poate găzdui una din cele mai importante competiții din rugby.

Este vorba de Mondialul de tineret, dar oricum ar fi o lovitură mare de iamgine pentru sportul românesc. Mai ales într-un sport de mare tradiție la noi în țară. Astfel, după Europeanul de tineret, la fotbal, România ar putea să primească un nou turneu final foarte bine cotat.

Se poate juca un campionat mondial la București! „Ne-am depus candidatura în urmă cu un an jumătate”

România chiar ar putea profita de noile arene care s-au construit sau urmează să fie finalizate, la București. Dacă la Euro 2020 nu a fost cazul, un alt sport este aproape să beneficieze de stadioanele moderne. Președintele Alin Petrache este gata să dea o lovitură importantă de imagine pentru un sport popular în România. Fanii rugby-ului ar putea vedea la lucru unele din vedetele viitorului din sportul oval.

Vrem să putem să parafăm anul viitor o competiție pentru a o aduce în 2023 în România, este vorba de Campionatul Mondial U20, un turneu pentru care ne-am depus candidatura în urmă cu un an și jumătate. Este o cheltuială mare, sunt conștient, sportul olimpic este scump.

Premierul a făcut atunci o scrisoare specială pe care am înaintat-o Federației Internaționale și sperăm ca anul viitor să intrăm pe ultima sută de metri și, în 2023, să ne bucurăm de organizarea celei mai celebre competiții, după Cupa Mondială. Vă dați seama, ar putea veni cele mai importante naționale din lume, ar fi ceva remarcabil. Vorbim de primele 12 echipe ale lumii, Noua Zeelandă, Australia, Anglia, Franța, Țara Galilor, Scoția, Japonia și alte echipe puternice, a declarat președintele Federației de Rugby, pentru sport.ro

Care sunt stadioanele noi pe care mizează Alin Petrache

Stadionul Arcul de Triumf este candidatul principal, mai ales că este casa echipei naționale de rugby. Dar Alin Petrache mizează și pe celelate arene moderne care au fost construite de curând. Acestea ar putea găzdui ușor partide de rugby, mai ales că ar putea avea mai mulți fani în tribune.

Am putea folosi și stadionul Steaua, cel nou, și Rapidul. Toate stadioanele construite de către CNI. Avem un parteneriat, au măsurătorile pentru a găzdui și meciuri naționale și internaționale de rugby, a explicat Petrache