Când are loc decernarea Balonului de Aur 2021 și cine are cele mai mari șanse să-l câștige conform caselor de pariuri

Gheorghiu Dan / 28.09.2021, 22:35
Când are loc decernarea Balonului de Aur 2021 și cine are cele mai mari șanse să-l câștige conform caselor de pariuri

După ce anul trecut nu a fost decernat, din cauza pandemiei, Balonul de Aur revine în acest an, iar bătălia se anunță una epică. Cu mai puțin de trei luni rămase până la festivitatea de la Paris, nume mari ale Europei se luptă pentru cel mai prestigios trofeu individual din fotbal.

Balonul de aur 2021, mulți favoriți, casele de pariuri indecise

Ballon D’or 2021 va fi mai interesant ca niciodată, după ce fanii au fost nevoiți să aștepte doi ani între ceremonii. France Football, revista care oferă acest premiu în 1956 încoace, a renunțat anul trecut să mai decerneze trofeul, din cauza pandemiei. Ultimul câștigător este Messi, în 2019, cel care pornește cu prima șansă și în 2021.

Gala în cadrul căreia se va da Balonul de aur va avea loc în prima zi de luni a lunii decembrie, adică pe 6, la Paris. Conform caselor de pariuri britanice, argentinianul este favorit, cu o cotă de 3, după ce anul trecut a fost cel mai bun marcator din campionatul Spaniei, iar în vară a câștigat, în sfârșit, un trofeu major cu Argentina, Copa America.

Messi a fost în centrul atenției și pe perioada de mercato, când a încheiat conturile după 21 de ani petrecuți la Barcelona și s-a transferat la PSG. Startul în tricoul francezilor nu este, deocamdată, cel așteptat, dar votul se încheie abia la finalul lunii noiembrie.

Lista lungă apare în octombrie

Până la votul final, ziariștii de la France Football aleg o listă de 30 de fotbaliști, pe care o fac publică la începutul lunii octombrie. Dintre aceștia este ales câștigătorul, în urma voturilor venite din redacțiile de sport din întreaga lume (o publicație din fiecare țară), de la selecționerii tuturor echipelor naționale și de la căpitanii acestora. Fiecare votant alege cinci jucători de pe listă și îi pune în ordinea în care dorește, fotbaliștii primind șase puncte primul și apoi cu câte unul mai puțin pentru ceilalți patru. Cine strânge cele mai multe puncte, câștigă Balonul de Aur.

Sunt nume mari pe lista favoriților caselor de pariuri, în afară de Messi, cel care deține recordul de trofee, șase. Urmăritorul său, Cristiano Ronaldo, are cinci și este abia al șaselea în topul făcut de casele de pariuri: are cota 16 să devină cel mai bun jucător al anului 2021. Numai că startul senzațional pe care îl are cu Manchester United ar putea schimba acest lucru.

Surpriza Jorginho

Italianul de origine braziliană Jorginho este al doilea. Surpriză și nu prea, ținând cont de performanțele sale de anul acesta. Internaționalul a câștigat UEFA Champions League cu Chelsea, apoi Euro 2020 cu naționala Italiei, plus Supercupa Europei, de asemenea, cu echipa sa de club.

Robert Lewandowski a fost creditat de către mulți specialiști drept câștigătorul moral al anului trecut, în care nu s-a decernat Balonul de Aur. Polonezul nu a dezarmat și are și un 2021 excelent, cel puțin la nivel personal. Cu Bayern a cucerit titlul și Supercupa Germaniei, ceea ce nu e neobișnuit, însă recordul său a fost unul entuziasmant. Lewa a înscris 41 de goluri în campionat, doborând un record vechi de 49 de ani al lui Gerd Muller, care marcase de 40 de ori.

Cote la pariuri la Balonul de Aur

  1. Lionel Messi (Argentina/PSG) – 3
  2.  Jorginho (Italia Chelsea) – 4,5
  3. Robert Lewandowski (Polonia/Bayern) – 7
  4. N’Golo Kante (Franța/Chelsea) – 8
  5. Kevin De Bruyne (Belgia/Manchester City) – 16
  6. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Manchester United) 16
  7. Harry Kane (Anglia/Tottenham) – 20
  8. Kylian Mbappe (Franța/PSG) 31
  9. Romelu Lukaku (Belgia/Chelsea) – 33
  10. Raheem Sterling (Anglia/Manchester City) – 40

*cote publicate pe 7 septembrie