Când se află oficial câștigătorul Balonului de Aur 2021. Când este marele eveniment

Gheorghiu Dan 19.11.2021, 15:24
Când se află oficial câștigătorul Balonului de Aur 2021. Când este marele eveniment

Așteptarea de doi ani pentru a vedea o nouă ceremonie a decernării Balonului de Aur se apropie de final. Marele eveniment revine la Paris, după ce anul trecut premiul nu a fost acordat, din cauza pandemiei.

Festivitatea Balonul de Aur 2021, evenimentul anului în fotbal

Balonul de Aur revine în actualitate în 2021, după ce anul trecut revista France Football a anulat evenimentul, din cauza pandemiei de coronavirus. Festivitatea decernării la avea loc luni, 29 noiembrie, la Paris, la Theatre du Chatelet, și poate fi urmărită live pe pagina de Youtube a cotidianului L’Equipe.

Prezentatorul galei va fi, ca și în anii precedenți, Didier Drogba. Fostul mare atacant al lui Chelsea și al naționalei Coastei de Fildeș va fi acompaniat pe scenă de frumoasă jurnalistă Sandy Heribert.

30 de nominalizați, trei finaliști

Cei 30 de nominalizați au fost anunțați încă de la începutul lunii octombrie. Dintre ei nu lipsește Lionel Messi, câștigătorul ultimului trofeu pus în joc, în 2019, dar nici rivalul său Cristiano Ronaldo. Jurnaliștii, selecționerii și căpitanii echipelor naționale din întreaga lume decid cine ia Balonul de Aur.

Astfel, ei aleg cinci jucători pe care îi consideră cei mai buni și le oferă puncte de la 6 la 1. Organizatorii de la France Football adună punctele fiecăruia și stabilesc astfel cine a câștigat.

Obișnuitele controverse

Cu câteva zile înainte de decernarea trofeului, primii trei ca număr de puncte sunt anunțați și invitați la ceremonia de la Paris. Ca de obicei, controversele nu au lipsit nici anul acesta. Pe internet s-ar fi scurs lista finală, cu Leo Messi câștigător, dar directorul de la France Football a ieșit public și a negat că documentul ar fi real.

Conform caselor de pariuri, Leo Messi ar fi principalul favorit să se impună în competiție. După un an în care a câștigat Copa America cu naționala Argentinei, primul său trofeu major cu reprezentativa, Messi ar cuceri al șaptelea Balon de Aur al carierei, record absolut.

Nedreptățitul Lewandowski

Marele rival al lui Messi de anul acesta este Robert Lewandowski. Polonezul de la Bayern Munchen ar fi meritat cu prisosință să câștige anul trecut, însă anularea evenimentului l-a privat de trofeu. Anul acesta nu îi va mai fi așa ușor. Cu Bayern a câștigat doar campionatul în Germania, după ce anul trecut era campion al Europei, iar la Euro din vară nu a impresionat deloc.

Al treilea favorit este italianul Jorginho. Mijlocașul cu origini braziliene a cucerit Liga Campionilor cu Chelsea și a devenit campion european și la nivel de echipe naționale, în vară, la Londra.

Urmăriți Playsport.ro și pe