Când se joacă finala FCSB – CFR Cluj. LPF a stabilit data și ora

Gabriel-Alexandru Ioniță / 13.05.2022, 13:40
Când se joacă finala FCSB – CFR Cluj. LPF a stabilit data și ora

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit când se va juca meciul FCSB – CFR Cluj. Partida, care are șanse foarte mari să se dispute cu titlul pe masă, va avea loc duminică, 22 mai, de la ora 20:30.

FCSB – CFR Cluj, meciul posibil decisiv pentru titlu, se va juca la Buzău

În acel weekend se vor disputa doar meciuri din play-off, întrucât play-out-ul își joacă ultima etapă la sfârșitul acestei săptămâni. Astfel, vineri, 20 mai, de la ora 20:30, se va disputa partida dintre Universitatea Craiova și Farul Constanța. În vreme ce FC Argeș și FC Voluntari se vor duela la Pitești luni, 23 mai, de la 17:30.

De menționat că în aceeași zi, luni, 23 mai, de la ora 20:30 se va juca semifinala barajului pentru calificarea în Conference League. Acest meci le va pune față în față pe ocupantele primelor două locuri din play-out, pe terenul celei mai bine clasate. Câștigătoarea din acest duel va juca în finală contra ocupantei locului 3 din play-off, poziție asigurată matematic deja de Universitatea Craiova.

Conducerea FCSB-ului a decis ca acest meci să se dispute pe stadionul din Buzău

În legătură cu locul de disputare a meciului FCSB – CFR Cluj, clubul roș-albastru a decis, după numeroase piedici care i-au fost puse, să meargă în cele din urmă pe varianta Buzău. Cei de la LPF au fost deja înștiințați privitor la această decizie, iar Gigi Becali a anunțat-o în mod public.

Mergem la Buzău, deja s-au făcut lucrările de gazon. Facem stadion pentru fotbal, dar avem o finală de campionat, la care ar veni 100.000 de oameni, dar ei vor să jucăm la Buzău, cu 15.000. Numai în România se poate așa ceva. Nicăieri pe globul pământesc, nici în țările africane o asemenea anomalie nu se poate întâmpla”, a spus patronul FCSB-ului la Pro Arena.

Ulterior, anunțul lui Gigi Becali a fost confirmat și de Mihai Stoica, prin intermediul unei postări pe Facebook: „Eforturile tuturor celor care ne-au alungat din nou, probabil zâmbind, din București au fost încununate de succes. Prin urmare, meciul în care sperăm să jucăm pentru titlu se va disputa la Buzău, acolo unde mereu am fost primiți cu brațele deschise.

Ce nu înțeleg factorii ăștia de decizie este faptul că românii empatizează enorm cu cei nedreptățiți. Ei vor pierde la alegeri, noi vom câștiga suporteri.

P.S. Până atunci trebuie să căștigăm sâmbătă la despărțirea temporară de stadionul unde 55.000 locuri ar fi fost insuficiente pentru steliști. În anumite condiții”.