Când și cu cine joacă Simona Halep și Sorana Cîrstea în turul 3 de la Indian Wells

Moldoveanu Camelia / 12.03.2022, 10:58
Când și cu cine joacă Simona Halep și Sorana Cîrstea în turul 3 de la Indian Wells

România este reprezentată în turul trei de la Indian Wells de către Simona Halep și Sorana Cîrstea. Numărul 26 WTA, respectiv 27 WTA, s-ar putea confrunta în optimile turneului din SUA dacă trec de adversarele din meciurile de duminică.

Adversare interesante pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea în turul 3 de la Indian Wells

Simona Halep (26 WTA) urmează să se confrunte la Indian Wells, în turul trei, cu sportiva de doar 17 anu, Cori Gauff (SUA, locul 17 WTA). Este a doua întâlnire dintre cele două. Prima dată când Halep și Gauff s-au confruntat a fost atunci când românca a învins-o pe americancă, cu 6-3, 6-3, în optimile de la Wimbledon 2019.

Cori Gauff are două titlul WTA la simplu, Linz și Parma, și patru la dublu, Luxemburg, Washington, Parma, Doha. Cu toate acestea, nu a trecut niciodată de turul trei de la Indian Weels. În schimb, Simona Halep este câștigătoarea acestui turneu în 2015 și a mai ajuns de două ori până în semifinale, în 2014 și 2018.

De cealaltă parte, Sorana Cîrstea (27 WTA) o să se confrunte cu Anna Kalinskaya (Rusia, 90WTA). În vârstă de 23 de ani, rusoaica a învins-o în turul trecut pe Alize Cornet (34 WTA), cu scorul de 6-4, 0-6, 6-2. Mai mult, anul trecut, în prima sa participare la Indian Welles, a ajuns până în optimi.

Simona Halep și Sorana Cîrstea  o să se lupte pentru un loc în optimi duminică, 13 martie. Iubita lui Ion Ion Țiriac o să joace, potrivit orei României, duminică noaptea spre luni. Ambele confruntări o să fie transmise pe TV de Digi Sport 2.

Halep trage tare să joace cu Cîrstea

Simona Halep s-a impus în turul doi la Indian Wells, scor 6-2, 4-6, 6-2 cu Ekaterina Alexandrova, iar în eventualitatea în care va câștiga și în turul trei, ar putea avea parte de o întâlnire cu Sorana Cîrstea în optimi. Sorana a trecut și ea în turul doi, scor 6-4, 7-5 în fața australiencei Ajla Tomljanovic.

Revenind la jocul făcut de Halep, Simona a început foarte bine partida cu Alexandrova și a câștigat fără prea mari probleme primul set. Însă, începând cu setul secund, rusoaica și-a crescut mult nivelul de joc și Halep a întâmpinat ceva dificultăți.

Simona spune că își analizase în amănunt adversara înainte de meci și se aștepta să aibă parte de o confruntare grea:

E mereu o atmosferă frumoasă când joc aici. Și le mulțumesc tuturor care m-au susținut.
M-am uitat și eu la meciurile noastre și era egalitate (n.r. – Halep câștigase două dueluri, Alexandrova două). Ea joacă foarte plat. Și e puternică. Am vorbit un pic cu echipa despre meci înainte. Mă bucur că am reușit să câștig. Sper ca în meciul următor să joc un pic mai bine”, a declarat Simona Halep.