Când și cu cine va juca Sorana Cîrstea la Madrid. Prima jucătoare din România care evoluează la WTA Madrid e Irina Begu

Moldoveanu Camelia / 26.04.2022, 20:09
Când și cu cine va juca Sorana Cîrstea la Madrid. Prima jucătoare din România care evoluează la WTA Madrid e Irina Begu

Sorana Cîrstea, Simona Halep și Irina Begu o să reprezinte România la Mutua Madrid Open. Primele două jucătoare de tenis se află pe tabloul principal al turneului din Spania, în timp ce Begu o să pornească marți din calificări.

Sorana Cîrstea și Simona Halep se află pe aceeași parte a tabloului, în timp ce Irina Begu pornește din calificări

Irina Begu debutează marţi, în calificările turneului Mutua Madrid Open, contra Ekaterine Gorgodze (Georgia). Turneul patronat până anul trecut de Ion Țiriac se desfășoară în perioada 26 aprilie – 8 mai și poate fi urmărit la TV pe DigiSport2. Competiția este dotată cu premii în valoare totală de 6.575.560 de dolari.

Sorana Cîrstea și Simona Halep se află pe tabloul principal, iar turul 1 urmează să se joace pe 28 și 29 aprilie. Interesant este faptul că cele mai bune două jucătoare de tenis din România se află pe aceeași parte a tabloului, ceea ce înseamnă că se pot confrunta pentru a doua oară în acest an.

Traseu probabil pentru Sorana Cîrstea MMO 2022

Turul 1: Nurria Parrizas Dias
Turul 2: Jelena Ostapenko
Optimi: Karolina Pliskova
Sferturi: Aryna Sabaleknka
Semifinale: Paula Badosa / Simona Halep
Finala: Iga Swiatek / Maria Sakkari/ Garbine Muguruza

Traseu probabil pentru Simona Halep MMO 2022

Turul 1: Shuai Zhang
Turul 2: Paula Badosa
Optimi: Coco Gauff
Sferturi: Belinda Bencic
Semifinale: Aryna Sabaleka / Karolina Pliskova/ Sorana Cîrstea
Finala: Iga Swiatek / Maria Sakkari/ Garbine Muguruza

Liderul mondial, poloneza Iga Swiatek, va debuta contra unei jucătoare venite din calificări  și este văzută de către specialiști ca fiind cel puțin una dintre finalistele acestui turneu. De menționat este faptul că Simona Halep a fost campioană la Madrid în 2016 și 2017, iar în 2019 a ajuns până în finală.

Simona Halep și Sorana Cîrstea coboară în clasamentul WTA

Simona Halep nu este refăcută după ruptura musculară pe care a suferit-o la nivelul coapsei stângi, la Indian Wells. Astfel, marea noastră campioană a fost nevoită să renunțe la participarea în cadrul turneului de la Stuttgart. Simona a participat de șase ori la acest turneu, ajungând de trei ori în semifinale. În urma absenței sale de la turneul german, Simona a coborât o poziție în clasamentul WTA. Marea noastră campioană ocupă acum locul 21, fiind depășită de Leylah Fernandez.

Sorana Cîrstea a avut un parcurs destul de bun în cadrul turneului de la Istanbul, dar nu a reușit să-și egaleze performanța de anul trecut, când a cucerit trofeul. Sorana a fost învinsă în semifinale de Veronika Kudermetova. În urma eliminării din penultimul act al turneului din Turcia, Sorana Cîrstea a coborât trei poziții în clasamentul WTA, până pe locul 27.