„Când vom înțelege asta, atunci vom avea și echipă națională!” Verdict dur al fostului mare atacant. Șansa cea mare pe care a ratat-o Burleanu. EXCLUSIV

Robert Zanfir 11.10.2022, 18:39
„Când vom înțelege asta, atunci vom avea și echipă națională!” Verdict dur al fostului mare atacant. Șansa cea mare pe care a ratat-o Burleanu. EXCLUSIV

Viorel Moldovan (50 de ani) crede că fotbalul românesc suferă la nivelul jocului colectiv. Fostul mare atacant al naționalei a spus la Playsport Live că Răzvan Burleanu și ai lui au ratat șansa de a performa în mandatul lui Cosmin Contra.

România și-a aflat adversarele din preliminariile pentru Campionatul European 2024. Edi Iordănescu și ai lui vor avea o grupă dintre cele mai ușoare. Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra vor fi adversarele României. Viorel Moldovan spune că vom suferi și în viitoarea campanie, iar fostul mare atacant știe și care sunt slăbiciunile „tricolorilor”.

Verdict dur al lui Viorel Moldovan: „Când vom înțelege asta, atunci vom avea și echipă națională!”

„Eu cred că ar trebui să avem o echipă, înainte de a avea un atacant. Jocul colectiv, noțiunea de joc colectiv nu o avem însușită. Avem mari carențe, prea mult individual, foarte mulți jucători vor să iasă în evidență și acest lucru dăunează.

Când vom înțelege că fotbalul este un joc colectiv, atunci vom avea și echipa națională. Noi nu avem individualități în momentul de față, deci contează colectivul.

Nu am fost niciodată brazilienii Europei, ne mai alintau unii. Dacă vorbim de tehnica fotbalistului român, e vorba de multe carențe. E vorba de tehnică în regim de viteză, să iei decizii în timp foarte scurt, să te informezi într-un timp foarte scurt, să ai deja soluții, să lovești mingea cu ambele picioare.

Noi avem o tehnică statică, pe loc, foarte multe soluții proaste. Nu avem ABC-ul fotbalului”, a declarat Viorel Moldovan la Playsport Live.

Cosmin Contra, șansa ratată de Burleanu

Viorel Moldovan crede că Burleanu și cei din conducerea FRF au greșit când l-au lăsat foarte ușor să plece pe Cosmin Contra.

„Mă întorc puțin în spate, în 2016. Până în 2022 am schimbat patru selecționeri și am pierdut 6 calificări, dacă nu mă înșel. Cea mai bună clasare a avut-o Cosmin Contra, dacă nu mă înșel.

Dacă stăm și vedem ce s-a întâmplat după ce a plecat Cosmin Contra, putem spune că poate era mai bine dacă rămânea Cosmin Contra.

Vă pot spune din experienta mea și eu am astfel de momente. Intervine o situație de lehamite, când nu mai vrei să auzi de nimeni. Și el a fost expus unor critici, ești expus, pentru că ești selecționerul echipei naționalei și este expus. Nu avem dreptul să răspundem acestor critici, să le ignorăm, să nu răspundem anumitor oameni care sunt pe dinafară și care te judecă.

Și nu mai vrei, la un moment dat, vrei să te îndepărtezi, te retragi în tine, în cochilia ta”, a declarat Viorel Moldovan la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe