Căpitanul Burci

Cătălin Mureșanu 03.12.2022, 13:01
Căpitanul Burci

Căpitanul Răducu, jandarmul care livra pumni în cap la turație de mașină de cusut (Vând mașină de cusut Singer din al Doilea Război Mondial!) a încercat, Joi, de Ziua Națională a României, să ne demonstreze că stăpânește și darul comunicării.

Play. Aveți cuvântul, domnule căpitan: „Articolul 27, Legea 550, se poate legitima o persoană atunci când a săvârșit, săvârșește sau se pregătește să săvârșească o faptă contrară legii. Nu a săvârșit nimic… doar că, pentru că… faptul că aveți antecedente toată galeria, noi, prin sondaj, luăm câțiva dintre dumneavoastră. Păi nu v-am spus? Se pregătește să săvârșească…”.

Din Piața Victoriei, la stadion. Aventurile căpitanului Răducu

De data asta, căpitanul Răducu acționează în Ghencea, înaintea meciului Steaua- Gloria Buzău. Întrebat unde este acoperirea legală pentru „se pregătește să săvârșeacă o faptă contrară legii”, atunci când un suporter cu bilet la peluză se… pregătește… să intre în stadion și este… „pregătit”… de „organul abilitat” pentru a fi filmat, absolut umilitor, cu buletinul în mână, căpitanul Răducu a transmis cam ce ne spunea un alt căpitan. De data asta într-un film. Burci, în Terminus Paradis, excelent interpretat de Răzvan Vasilescu.

„Pentru mine… asta coraborăm noi, ca măsură preventivă…”. E tot ce i-a mai rămas căpitanului Răducu să se bâlbâie, în momentul în care a încercat să explice cum stă treaba cu un abuz cât se poate de clar. De ce abuz? Pentru că, deoarece, din cauză că, să înțeleagă și unii jandarmi, „datorită faptului că”… nu poți să spui că „cineva se pregătește să săvârșească” în baza unor episoade în care s-a săvârșit și nu ai dovedit.

Pentru că, deoarece, din cauză că, datorită faptului că asta intră chiar în atribuția domnului jandarm. Cine săvârșește, trebuie sancționat în baza unei legi, interzis pe stadioane și tot meniul legilor. Nu poți generaliza, pe sistemul au făcut doi, 15, 100, 1000, toți sunt la fel. Indiferent că sunt de la Steaua, Rapid, Craiova, Dinamo sau Puchenii Moșneni. În rest… în rest par mai sinceri, mai coerenți, niște pumni în cap, domnule căpitan. Că așa se întâmplă, unii au o… mașină de cusut de un metru și o să ne cam fu…. Punct.

Urmăriți Playsport.ro și pe