Care e jucătorul-cheie al României pentru următoarea campanie. Mirel Rădoi i-a dat un sfat important urmașului său

Olteanu Ștefan 16.11.2021, 15:10

Vlad Chiricheș (32 de ani) e jucătorul României în jurul căruia trebuie să se construiască echipa națională, spune Mirel Rădoi. Se pare că fostul selecționer a fost pe deplin încântat de omul care a purtat și banderola de căpitan pe braț în campania de calificări pentru Campionatul Mondial din 2022.

„Știu că o să fiu acuzat, dar totul trebuie să se construiască în jurul lui!”. Vlad Chiricheș jucătorul cheie al României

Mirel Rădoi spune că Vlad Chiricheș este jucătorul cheie al României în acest moment și în jurul lui ar trebui să se construiască și lotul pentru următoarea campanie de calificări.
Fundașul lui Sassuolo a împlinit 32 de ani în urmă cu două zile, Însă în ciuda acestui fapt, fostul selecționer spune că el trebuie să continue la echipa națională. Și asta deoarece este un model atât din punct de vedere sportiv, cât și din punct de vedere uman:

Ştiu că o să fiu acuzat de nu ştiu ce lucruri. Chiricheș este jucătorul care, din punctul meu de vedere, trebuie să continue la echipa naţională. Iar totul trebuie să se construiască la echipa naţională în jurul lui. Atât ca sportiv, cât şi ca om”, a declarat Mirel Rădoi, la ultima sa conferință de presă în calitate de selecționer.

Vlad Chiricheș a devenit căpitanul echipei naționale odată cu retragerea lui Ciprian Tătărușanu. 69 de meciuri a evoluat Chiricheș pentru prima selecționată de fotbal a României.
Din septembrie 2019, Vlad Chiricheș joacă la Sassuolo, în Italia, iar actuala înțelegere îi va expira în iunie 2023.

Mirel Rădoi și-a permis să îi dea și un sfat tactic urmașului său

Întrebat cine l-ar putea înlocui pe banca echipei naționale, Mirel Rădoi nu a mai dat niciun nume. Însă, pe lângă recomandarea lui Vlad Chiricheș, Rădoi a vorbit și despre tactica pe care i-ar recomanda să o folosească noului selecționer.
Mirel Rădoi și-a menținut vehement pe tot parcursul mandatului ideea de a practica un joc ofensiv și asta îi recomandă și urmașului său:

Dacă vom încerca pe acești jucători tineri, care au calitate tehnică, să îi retragem în propriul careu, din nou poate vom aștepta încă 24 de ani până să mergem la un Mondial.
Sper ca viitorul selecționer să fie pe termen mediu sau lung. Să nu mai fie pe termen scurt. Așa aș vedea eu lucrurile. Apoi eu cred că ar trebui să abordeze meciurile în aceeași manieră.

Pentru că așa sunt crescuți acești jucători. Deja sunt crescuți cu aceste principii de joc. Au fost și momente în care am pierdut puncte, dar în mare parte au făcut ceea ce eu le-am cerut. De asta cred că ar trebui să se continue cu aceeași strategie”, a mai spus Rădoi, după victoria din Liechtenstein cu 2-0.

Imaginile groazei în Qatar! Muncitorii mor pe șantiere ca să termine stadioanele pentru Campionatul Mondial. Sunt plătiți mizerabil.