Care sunt sumele reale din transferul lui Moruțan. Diferența este semnificativă

Giosanu Catinca / 01.09.2021, 23:47
Care sunt sumele reale din transferul lui Moruțan. Diferența este semnificativă

Suma anunțată de patronul FCSB, Gigi Becali, pentru transferul lui Olimpiu Moruțan – 5,5 milioane de euro – pare să nu fie cea reală. S-a aflat cu câți bani s-a ales, de fapt, latifundiarul din Pipera de pe urma afacerii pe care a făcut-o cu turcii. Diferența este una considerabilă.

L-au dat de gol pe Gigi Becali

După ce l-a vândut pe Dennis Man la Parma, la începutul acestui an, Gigi Becali a reușit să mai facă o mutare remarcabilă, care îi asigură câteva milioane de euro, însă suma nu ar fi chiar cea pe care a anunțat-o el. Afaceristul din Pipera a fost acuzat de surse care cunosc detaliile tranzacției că a mințit în legătură cu suma care i-a intrat în cont după vânzarea tânărului mijlocaș la Galatasaray.

Olimpiu Moruțan a semnat în urmă cu o săptămână cu Galatasaray, după lungi discuții și insistențe din partea turcilor. Gigi Becali mărturisea atunci că va încasa 5.7 milioane de euro în schimbul său. Mai exact, 4.2 milioane pe loc și încă 1.5 milioane de euro bonus în cazul în care formația turcă se califică în grupele Europa League.

Totodată, jurnaliștii de la cotidianul turc Fanatik vorbesc despre faptul că internaționalul român i-a costat pe oficialii lui Galatasaray nu mai puțin de 5 milioane de euro cu tot cu bonusuri, iar salariul jucătorului ajunge la 600.000 de euro pe an. În realitate suma este cu mult mai mică decât a transmis finanțatorul celor de la FCSB.

Nu este prima dată când se întâmplă asta

Persoane care au cunoștință despre afacerea pe care Gigi Becali a făcut-o cu turcii au dezvăluit sumele reale.

Clubul lui Becali va încasa 3,5 milioane de euro în patru rate. Prima va fi plătită în noiembrie, când roș-albaștrii vor primi doar 700.000 de euro

Românii mai încasează 20 la sută din profitul rezultat dintr-o revânzare a lui Olimpiu.

FCSB mai primește 1.000.000 de euro dacă roș-galbenii se califică în grupele Champions League sau 300.000 de euro în cazul în care fosta formație a lui Hagi prinde un loc în grupele Europa League.”, au relatat sursele anterior menționate pentru gsp.ro.

Nu este prima dată când Gigi Becali exagerează o afacere. În momentul în care l-a vândut pe Dennis Man la Parma, latifundiarul a spus că a luat 13 milioane de euro. În realitate, el a încasat doar 11 milioane de euro. Celelalte două milioane de euro reprezintă „variabile” condiționate de performanțele jucătorului și de ale clubului. Iar aceste condiții sunt greu de întrunit.