Cariera lui Omrani pare distrusă. A fost exclus definitiv din naționala Algeriei

Gabriel-Alexandru Ioniță / 22.06.2022, 16:21
Cariera lui Omrani pare distrusă. A fost exclus definitiv din naționala Algeriei

Billel Omrani pare că a „reușit” foarte rapid să dea cu piciorul șansei de a evolua pentru echipa națională a Algeriei. Presa din țara nord-africană a anunțat că atacantul de 29 de ani, care a cucerit 5 titluri de campion în Liga 1 cu CFR Cluj, nu l-a convins pe selecționerul Djamel Belmadi, care nu se va mai baza pe serviciile sale în viitorul apropiat.

Omrani, care nu va mai continua din sezonul viitorul la campioana României, după ce i-a expirat contractul, a fost convocat în premieră la naționala Algeriei în această lună. „Vulpile deșertului” au disputat două meciuri în preliminariile Cupei Africii pe Națiuni, dar și o partidă amicală.

Presa din Algeria a anunțat că Billel Omrani nu a reușit să îl impresioneze pe selecționerul Djamel Belmadi

Fotbalistul născut în Franța a fost rezervă neutilizată în primele două meciuri, cele din preliminariile CAN. Atunci, Algeria a învins Uganda și Tanzania cu același scor, 2-0. Ulterior, în partida amicală câștigată de echipa sa cu scorul de 2-1 contra Iranului, jucătorul crescut de Olympique de Marseille s-a aflat pe teren timp de 19 minute, pe final de meci.

Ulterior, presa din Algeria a anunțat că Omrani nu a reușit să îl convingă pe selecționerul Djamel Belmadi, care ar fi decis să renunțe la serviciile sale. Astfel, cel mai probabil, deja fostul atacant al CFR-ului nu va mai fi convocat la acțiunile viitoare.

Selecționerul Djamel Belmadi a decis să îl excludă definitiv pe Billel Omrani din batalionul Fenecilor, conform jurnalistului Bouregaa Benazouz. Prezența lui Omrani printre cele șapte nume noi din națională a surprins oricum. Mai ales pentru că problema cu pașaportul său expirat putea să-l coste convocarea. Billel Omrani și Yanis Hamache nu l-au convins pe selecționer”, au notat cei de la Fennec Football.

Cum a primit atacantul vestea convocării în premieră la naționala Algeriei

Billel Omrani a fost, în mod evident, extrem de încântat în momentul în care a primit telefonul de convocare. El a subliniat că este o mare onoare pentru el să reprezinte această țară. Din păcate pentru el, se pare că nu se va mai bucura de această oportunitate prea curând.

Prezența la echipa națională a Algeriei este o mare onoare și simt o imensă mândrie. Eram acasă (n.r. – râde) și am primit un telefon. Mi-au zis să vin, așa că am venit. Primirea a fost foarte caldă. Grupul s-a purtat foarte frumos și a fost foarte amabil cu mine. Colegii fac tot posibilul să mă ajute să mă integrez cât mai repede. Sper că totul va merge bine de acum încolo”, a spus Omrani la începutul acestei luni pentru cei de la Ennahar.

Cu această ocazie, Omrani a făcut și o declarație destul de controversată despre vedeta Riyad Mahrez. El a spus că absența jucătorului lui Manchester City de la această acțiune poate fi suplinită fără mari probleme.