Carlos Sainz rămâne la Ferrari până în 2024. Contract nou pentru spaniol

Giosanu Catinca / 21.04.2022, 12:25
Carlos Sainz rămâne la Ferrari până în 2024. Contract nou pentru spaniol

S-a decis! Carlos Sainz rămâne la Ferrari până în 2024. Spaniolul a semnat un nou contract, care îl va menține la celebra echipă de Formula 1 încă doi ani de zile.

Carlos Sainz a semnat un nou contract

Oficialii de la Ferrari i-au prelungit contractul pilotului Carlos Sainz până în 2024. Anunțul a fost făcut public prin intermediul unui comunicat de presă.

Pilotul spaniol a avut rezultate destul de bune anul trecut. El a obținut câteva puncte în cursele pe care le-a bifat. Numai două au fost cu ghinion. În orice caz, el a reușit să ajugă pe podium de patru ori și chiar i-a luat fața coechipierului său Charles Leclerc.

Sunt foarte fericit că mi-am reînnoit contractul cu Scuderia Ferrari. Am spus întotdeauna că nu există o echipă de Formula 1 mai bună pentru care să alergi și după peste un an cu ei, pot confirma că îmbrăcând acest costum de cursă și reprezentând această echipă este unic și incomparabil.”, a precizat Sainz, după ce a semnat un nou contract cu Ferrari.

”A dovedit că are talentul la care ne-am așteptat de la el”

Fostul pilot Toro Rosso știa încă de luna trecută că este spaniolul este „extrem de aproape” de a semna un nou acord cu Ferrari.

Am spus de mai multe ori că cred că avem cea mai bună pereche de piloți din Formula 1 și astfel, cu fiecare cursă care trecea, mi s-a părut un pas complet firesc să prelungim contractul lui Carlos, asigurând astfel stabilitate și continuitate. În timpul petrecut până acum în echipă, a dovedit că are talentul la care ne-am așteptat de la el, oferind rezultate impresionante și valorificând la maximum toate oportunitățile.”, a spus la rândul său Mattia Binotto, directorul echipei Ferrari.

Directorul echipei Ferrari a avut numai cuvinte de laudă la adresa spaniolului.

În afara mașinii, este un muncitor din greu, atent la cel mai mic detaliu, ceea ce a ajutat întregul grup să se îmbunătățească și să progreseze. Împreună, putem urmări obiective ambițioase și sunt sigur că, Charles poate juca un rol semnificativ în alimentarea legendei Ferrari și va scrie noi capitole în istoria echipei noastre.”, a mai spus oficialul.