Cartofi, în loc de Cristiano Ronaldo. Clauza incredibilă care poate transforma baza de pregătire a „diavolilor” în fermă

Bordei Radu / 05.10.2021, 18:44

Manchester United deține o bază de pregătire ultramodernă, la Carrington. Aceasta a fost construită în 2000, când legendarul Sir Alex Ferguson căuta un loc mai mare pentru „diavoli”. Vechea „casă” a celor de la United nu mai corespundea cerințelor legendarului manager.

Acesta a găsit o locație perfectă, dar aceasta a venit cu niște condiții incredibile. Fanii lui United au un motiv în plus să se roage să nu pornească vreun război. Pe lângă celelalte consecințe grave, clubul lor favorit ar rămâne fără baza de pregătire. Așa sună o clauză ciudată din contract.

Baza de pregătire a lui Manchester United poate deveni fermă de cartofi. Clauza care l-a lăsat fără replică pe Ferguson

Sir Alex Ferguson a decis, la începutul anilor 2000, că vechea bază de pregătire a echipei avea nevoie de îmbunătățiri. Din păcate, locația nu permitea multe dintre acestea, iar noile facilități nu puteau fi construite. Așa că legendarul manager a pornit să caute prin jurul orașului o locație nouă. Avea nevoie de un spațiu important, pentru că ambițiile clubului erau mari.

The Cliff, vechea locație, era foarte bună când am ajuns, dar nu mai ne ajungea. Aveam nevoie de noi facilități, băieții nu mai aveau nici unde să se schimbe. Clubul a crescut, așa că a trebuit să ne mișcăm, să schimbăm, a declarat Sir Alex.

Un colaborator i-a sugerat locația de la Carrington. Aceasta a fost pe placul managerului iar clubul a demarat negocierile. În cadrul acestora, United a trebuit să accepte niște clauze incredibile.

Au existat restricții pe care nu le-am înțeles niciodată. De exemplu, exista o clauză, prin care baza se transforma, dintr-un motiv anume, într-o fermă de cartofi. Asta ddoar în caz de război, dar totuși este incredibil, a explicat fostul mare manager

Gâștele au prioritate și ele în fața starurilor de la Manchester United

Cristiano Ronaldo și compania au parte și de niște vecini „gălăgioși”, în timpul antrenamentelor. O altă clauză din contract a venit să protejeze o mică suprafață mlăștinoasă, unde trăiesc mai multe vietăți. Printre acestea se găsesc și gâștele sălbatice, care au habitatul lor.

Nu puteam să facem mare lucru, trebuia să lăsăm o suprafață pentru gâște. Prin contract, acestea erau protejate. Mai erau locuri mlăștinoase, pe care a trebuit să le lăsăm așa, a recunoscut Sir Alex Ferguson.

Cu toate acestea, se pare că urmașii lui Sir Alex nu au considerat aceste lucruri o problemă. Iar baza s-a dezvoltat mereu, mai ales că acolo se pregătesc fotbaliști de sute de milioane de euro.