Cât de mult îl iubesc turcii pe Hagi. Nebunie la Asia Express. „Adu-l pe Ianis la noi”

Olteanu Ștefan / 22.09.2021, 14:21

Cât de mult îl iubesc turcii pe Hagi nu poate fi exprimat în cuvinte. Ultima dovadă a venit prin intermediul unei emisiuni televizate din România. Este vorba despre „Asia Express”, care a ajuns la sezonul 4. În acest sezon, concurenții vor trebui să se descurce prin țări ca Turcia, Georgia, Iordania sau Israel. Prima oprire a fost Turcia, iar doi dintre concurenți s-au lovit deja de „fenomenul Gheorghe Hagi”.

Cât de mult îl iubesc turcii pe Hagi: „Te rog, trimite-ți fiul la Galatasaray!”

Nu mai este niciun secret atunci când vine vorba despre cât de mult îl iubesc turcii pe Hagi. Nu există un fan al fotbalului pe tot teritoriul Turciei care să nu fi auzit de numele Hagi. Cel mai bun fotbalist român din toate timpurile a evoluat în perioada 1996 – 2001 pentru Galatasaray, timp în care a încântat toată țara cu talentul său uriaș. 4 titluri de campion, o Cupă și două Supercupe ale Turciei a cucerit Hagi. Însă pentru iubitorii fotbalului din Turcia și mai importante au fost alte două trofee: Cupa UEFA din 2000 și Supercupa Europei din același an.
Turcii au fost cei care au inventat și celebra expresie „I love you, Hagi!”, care pe străzile din Istanbul poate fi auzită și în ziua de astăzi.

Fără doar și poate, Gheorghe Hagi este o adevărată legendă a clubului Galatasaray și fanii nu îl vor uita niciodată. În acest context, suporterii au un singur vis în acest moment: Ianis Hagi, la Galatasaray! Ianis s-a născut în Turcia, unde are și cetățenie, și printre primii pași pe care i-a făcut în viață au fost pe stadionul lui Galatasaray.
Odată cu lansarea sezonului 4 al emisiunii „Asia Express”, turcii au avut oportunitatea de a-i transmite un mesaj lui Gheorghe Hagi!

„Adu-l pe Ianis la noi!”

Sezonul 4 al emisiunii „Asia Express”, denumit „Drumul Împăraților”, se desfășoară în patru țări: Turcia, Georgia, Iordania și Israel. Turcia este prima destinație a celor 9 cupluri participante.
Perechea formată din Adriana și Mariana Speranța au fost primele care s-au lovit de „fenomenul Gheorghe Hagi” din Turcia. În căutarea unui loc în care să își petreacă noaptea, Adriana și Mariana au intrat într-o conversație cu doi tineri dintr-un bloc. În momentul în care ele s-au recomandat ca fiind din România, turcii au înnebunit:

Noi când am spus România, el a zis Hagi. Îl iubeau atât de mult… Încât făceau orice. Ne-au prezentat o casă, ne-au dat o cameră”, au spus concurentele.

Bărbatul care urma să le cazeze pe Adriana și Mariana avea un tatuaj pe braț cu emblema clubului Galatasaray. El a ținut să îi transmită un mesaj lui Gheorghe Hagi în direct la TV:

Te rog, trimite-ți fiul la Galatasaray. Vrem un nou erou care să poarte numele Hagi. Vorbește cu Hagi să-l trimită pe Ianis aici. Hagi e un erou în Turcia”, a declarat gazda.

Concurentele „Asia Express” au fost șocate de situația întâlnită, dar recunosc că le-a prins bine:

Prima intrare și prima apropiere a fost datorită lui Hagi”, a povestit Adriana, în cadrul emisiunii.

Ianis Hagi, chemat de fanii Galatei în Turcia

Fanii lui Galatasaray își doresc cu orice preț să îl vadă Ianis Hagi în tricoul echipei lor. Ei reacționează constant frenetic la postările românului de pe rețelele de socializare. Mai mulți suporteri au lăsat comentarii în care îl îndemnau pe Ianis să semneze cu echipa lor. „Hai la Galatasaray!”, „Vino la Galata!”, sau „Te iubim, Rege!” au fost unele din mesajele postate de fanii turci de-a lungul ultimului an.
Fiul lui Gică Hagi este născut chiar la Istanbul, pe vremea când tatăl său era idol la Galatasaray. El a declarat public faptul că este Cim Bom este echipa sa de suflet și că și-ar dori foarte mult ca într-o zi să joace acolo.

Îmi doresc, într-adevăr, să joc la Galatasaray. E un club pe care îl iubesc. Am crescut cu el, acolo m-am născut. Nu știu ce-mi rezervă viitorul, dar sunt atașat de acest club”, spunea Ianis Hagi pe 25 mai, la TV Digi Sport.

S-a întors „prințul” Ianis Hagi! Ce s-a întâmplat la Rangers în urmă cu puțin timp.