Cât încasează Alexandru Mățan în MLS. Topul este condus de Chicharito Hernandez și Gonzalo Higuain

Gabriel Peneș / 13.05.2021, 23:46
Cât încasează Alexandru Mățan în MLS. Topul este condus de Chicharito Hernandez și Gonzalo Higuain

Cât încasează Alexandru Mățan în MLS. Topul este condus de Chicharito Hernandez și Gonzalo Higuain. Jucătorul român de 21 de ani a fost transferat la începutul lui martie la echipa americană Columbus Crew. Viitorul Constanța a încasat 1,5 milioane de euro pentru mijlocașul de 21 de ani.

Cât încasează Alexandru Mățan în MLS

Viitorul a luat 1,5 milioane de euro pentru mijlocașul de 21 de ani. Dar nici jucătorul nu o duce rău financiar. Salariul lui Alexandru Mățan în MLS a fost dat publicității, conform obiceiului, împreună cu cele ale tuturor fotbaliștilor din campionatul nord-american de fotbal. Adică, 786 de jucători ce sunt angrenați în Major Soccer League (MLS). Mățan a fost transferat la începutul primăverii la formația Columbus Crew din Ohio. Aceasta este angrenată în Conferința de Est a MLS, campionat ce abia și-a derulat primele etape din noul sezon.

Mățan a fost lăsat să se adapteze o perioadă, nefiind forțat de antrenorul echipei, americanul Caleb Porter.

Nu vreau să îl forțez prea repede, să își rupă gâtul. Este un jucător foarte tânăr, dar cu niște calități deosebite. De aceea vreau să fiu sigur că este pregătit mental, dar și fizic, ca să poată intra pe teren și să facă diferența. De aceea l-am transferat și va veni și timpul lui”, a declarat tehnicianul american.

Cât încasează Alexandru Mățan în MLS. Topul este condus de Chicharito Hernandez și Gonzalo Higuain
Cât încasează Alexandru Mățan în MLS. Topul este condus de mexicanul Chicharito Hernandez, de la LA Galaxy, cu un salariu de 6 milioane de dolari pe an

Topul este condus de Chicharito Hernandez și Gonzalo Higuain

În ultima partidă, din etapa a 4-a, pierdută cu 0-2 în fața celor de la Toronto FC, Mățan a jucat 72 de minute. Cele mai multe de la sosirea lui în SUA unde este singurul jucător român din MLS. De curând, au fost publicate, conform obiceiului, salariile tuturor jucătorilor angrenați în campionatul nord-american. Conform digisport.ro, Alex Mățan este plătit cu 375.000 de dolari la noul său club. O sumă ce poate să nu pară prea mare, dar care depășește media salariilor echipei sale, de 100.000 de dolari. În schimb, marile vedete din MLS încă joacă pe sume fabuloase, fiind plătite regește.

Cel mai bine plătit este mexicanul Javier „Chicharito” Hernandez de la LA Galaxy. La 32 de ani, fostul vîrf de atac de la Manchester United și Real Madrid primește 6 milioane de dolari pe an. El este urmat în topul salariilor de argentinianul Gonzalo Higuain, ajuns și el la 33 de ani. Fostul goleador de la Real, Napoli și Juventus evoluează la Inter Miami, clubul deținut de fostul internațional englez, David Beckham. Higuain e răsplătit cu un salariu de 5,1 milioane pe an. În acest sezon, Miami se află deocamdată abia pe locul 10 în Conferința de Est, în spatele echipei lui Mățan. În fiecare dintre cele două conferințe joacă 14 echipe. Echipele clasate pe primul loc se califică direct în sferturile de finală ale campionatului. Cele de pe locurile 2-7 acced în optimile competiției.