Cătălin Chirilă nu este deloc entuziasmat de medalia de bronz de la Europenele de kaiac canoe. „Adversarii mă vor studia, vor încerca să mă întreacă”

Dumitru Adrian 21.08.2022, 15:50
Cătălin Chirilă nu este deloc entuziasmat de medalia de bronz de la Europenele de kaiac canoe. „Adversarii mă vor studia, vor încerca să mă întreacă”

Cătălin Chirilă este „omul zilei” în sportul românesc. A câștigat medalia de bronz de la Campionatele Europene de kaiac canoe, în proba de canoe simplu la 500 de metri, după ce sâmbătă a cucerit medalia de aur în proba de 1.000 de metri. Sportivul român nu este foarte încântat. Nu a fost foarte mulțumit de prestația lui, în proba de duminică.

Cătălin Chirilă, după bronzul de la CE. „Nu aș putea spune că sunt mulțumit”

Cătălin Chirilă a cucerit medalia de bronz în proba de canoe simplu pe distanța de 500 de metri, duminică, la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen. Sportivul român a terminar cursa în 1:48,364 și a fost devansat de cehul Fuksa Martin, care a scos un timp de 1:47,183, în timp ce pe locul al doilea s-a clasat Tarnovschi Serghei, din Republica Moldova, cu timpul 1:48,160.

„Nu aş putea spune că sunt foarte mulţumit. Pe la jumătatea cursei, mi-am dorit să câştig măcar bronzul, am simţit că toţi adversarii sunt acolo. Mi-am dorit măcar medalia de bronz.

Doar faptul că Victor Mihalachi a renunţat la sport m-a făcut să renunţ la dublu, să mă axez pe simplu. Mi-am propus să nu mai pierd timpul în alte ambarcaţiuni şi să mă duc pe drumul meu.

Nu sunt un tip foarte tehnic, dar, odată cu trecerea timpului, rezultatele au apărut. Principala misiune pentru noi a fost aurul de la Mondiale şi Europene la proba olimpică de 1.000 de metri, trebuie să mă perfecţionez, sigur că adversarii mă vor studia, vor încerca să mă întreacă”, a declarat proaspătul medaliat cu bronz, în interviul acordat TVR.

Cătălin Chirilă a explicat și la ce competiții va mai participa și care îi sunt obiectivele.

„Eu îmi doresc să merg tot mai tare şi să nu-i las să mă întreacă. Nu voi avea timp de odihnă, voi pleca la Oklahoma, la Supercupă, voi merge la proba de 350 de metri, o probă ciudată, nouă. Mă bucur că nu va mai fi presiune, va fi una de relaxare, cunoaştere, va fi distracţie cum spun eu”, a declarat Chirilă la TVR1.

Medaliatul cu bronz de la Campionatul European a făcut o cursă superbă și sâmbătă, în cursa de 1000 de metri în care a câștigat medalia de aur.

Sursa Foto: Federația Română de Kaiac Canoe

Urmăriți Playsport.ro și pe