Câte mii de dolari a câștigat Simona Halep în 90 de minute. Suma este considerabilă

Giosanu Catinca / 02.02.2021, 10:31
Câte mii de dolari a câștigat Simona Halep în 90 de minute. Suma este considerabilă

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a învins-o pe rusoaica Anastasia Potapova (19 ani, 101 WTA), în turul secund al Gippsland Trophy. Acest turneu este organizat la Melbourne, ca pregătire pentru marele Grand Slam al anului, Australian Open 2021. Câte mii de dolari a câștigat Simona Halep în cele 90 de minute?

Câte mii de dolari a câștigat Simona Halep în 90 de minute

Simona Halep a reușit un meci foarte bun în fața sportivei din Rusia, Anastasia Potapova, în turul al doilea de la Gippsland Trophy, scor 6-4, 6-4. Partida a fost una echilibrată, dar valoarea și experiența Simonei și-au spus cuvântul în momentele cheie.

După trei break-uri consecutive în debutul partidei, Halep a reuşit să se desprindă la 3-1. Ea a mers până la finalul setului cu acest avantaj și a câştigat cu 6-4.

În actul secund, Potapova făcut un break la 2-1 şi şi-a majorat avantajul la 3-1. Cu toate acestea, Halep a revenit şi a restabilit egalitatea (3-3).  Rusoaica a mai condus o dată, cu 4-3, dar fostul lider mondial a egalat şi a reuşit un break decisiv, impunându-se cu 6-4.

Halep a avut 5 aşi în acest meci şi a făcut 2 duble greşeli, iar Potapova a avut un as şi două duble greşeli. Anastasia a avut un procentaj mai bun la primul serviciu (65%-60%), dar Simona a fost mai bună la al doilea (65%-33%).

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a învins-o pe rusoaica Anastasia Potapova
Simona Halep a învins-o pe rusoaica Anastasia Potapova

Suma pe care a obținut-o Halep este considerabilă

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 500 Gippsland Trophy de la Melbourne.

Pentru această victorie cu Potapova, sportiva din Constanța va încasa în jur de 5.500 de dolari. În cazul în care va trece și de turul următor, numărul 2 WTA va primi încă 8.770 de dolari. Simona Halep este principala favorită la Australian Open și are mari șanse să câștige trofeul. Dacă va obține și această victorie, Simonei îi vor intra în conturi 50.000 de dolari.

Pe lângă bani, jucătoarea de tenis din România va primi și 55 de puncte în clasamentul WTA pentru calificarea în optimile de finale de la Melborune.

Campioana noastră este cap de serie numărul 1 la Gippsland Trophy. În momentul de față, ”Simo” se pregatește intens pentru primul Grand Slam al anului 2021, Australian Open. În jur de 5 ore se antrenează în fiecare zi sportiva din Constanța. În optimi, ea o va înfrunta pe câştigătoarea dintre australianca Destanee Aiava şi germanca Laura Siegemund, victorioasă în faţa Monicăi Niculescu în două seturi, cu 7-5, 6-4.