Câți bani a avut CFR Cluj în acest sezon. Detalii despre situația financiară a campioanei ies la iveală

Olteanu Ștefan 05.05.2022, 14:57
Câți bani a avut CFR Cluj în acest sezon. Detalii despre situația financiară a campioanei ies la iveală

Florin Prunea, fost mare portar al echipei naționale, a avut recent o discuție privată cu Neluțu Varga, acționarul majoritar de la CFR Cluj, iar astfel a aflat câți bani a avut campioana României în acest sezon. Potrivit informațiilor dezvăluite de Prunea, bugetul CFR-ului este unul uriaș, peste al oricărei formații din play-off-ul Ligii 1.

„Îți pui ștreangul de gât, nu pot să cred!”. Florin Prunea a dezvăluit câți bani a avut CFR Cluj în acest sezon

CFR Cluj este unul dintre cele mai îndatorate cluburi din Liga 1, însă paradoxul este că atunci când se vorbește despre câți bani a avut campioana României de investit în acest sezon, se poate observa clar că formația din Gruia nu are rivală.

Potrivit rapoartelor financiare publicate la începutul lunii aprilie, s-a aflat că CFR Cluj are datorii de peste 26 de milioane de euro. Însă, Sepsi Sf. Gheorghe, club care se află în play-out-ul din Liga 1, are de restituit 34 de milioane de euro.

Revenind la CFR Cluj, în ciuda datoriilor uriașe, campioana României se poate lăuda cu cel mai mare buget. Florin Prunea susține că a avut recent o discuție privată cu patronul Neluțu Varga și astfel a aflat că suma băgată de acesta în sezonul 2021 – 2022 la CFR Cluj se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.

M-am întâlnit în avion cu Neluțu Varga și am avut șansa să stau lângă dânsul. Dacă știi câți bani a investit omul ăsta la Cluj, îți pui ștreangul de gât. Incredibil! Nu am ok-ul ca să o spun, dar nu pot să cred…

Ca să îți faci o socoteală așa, numai în primul an de insolvență, 18 milioane, banii jos. Opt milioane insolvența cu zece milioane bugetul pe primul an. Și după aceea, sigur că au venit încasări, dar mici, 3-4 milioane.

Cu un buget de 20 de milioane în fiecare an, fă o socoteală ce sume se investesc la CFR Cluj. FCSB nu investește atât de mult, dar culege roadele politicii cu jucătorii tineri”, a declarat Florin Prunea, potrivit Prosport.

Bugetul celor de la CFR Cluj a fost confirmat și de Mihai Stoica. La FCSB, suma e la jumătate

Dezvăluirile lui Florin Prunea nu sunt tocmai surprinzătoare. Era deja cunoscut faptul că CFR Cluj are cel mai mare buget la nivelul Ligii 1. În luna martie, Mihai Stoica a vorbit în direct, la TV, despre sumele investite de Neluțu Varga:

Eu mi-aş dori să aibă dreptate Petrescu şi în ultima etapă să se joace cu titlul pe masă.

Lumea poate nu înţelege ceva. Atât timp cât Neluţu Varga iese şi spune că are buget lunar de un milion şi jumătate de euro, atunci sunt 20 de milioane pe sezon.

Nu suntem cotaţi la bursă, dar puţin peste jumătate avem noi. E diferenţă mare şi e o echipă antrenată de Petrescu. E geniu! Că declaraţiile lui… Că se supără că mai ironizăm, dar omul e născut să câştige. În România, cine-l are pe Petrescu, are şanse mari să câştige.

Dan Petrescu înţeleg că are un salariu foarte, foarte mare. Nu cred că ar putea lucra cu Gigi. Ştiu că Petrescu a plecat, ştiu că au fost fricţiuni cu fosta conducere… Poate a fost greu de lucrat şi cu Petrescu”, declara Mihai Stoica, în martie, la Orange Sport.

Gest neașteptat al lui Neluțu Varga după prestațiile modeste ale CFR-ului. Finanțatorul campioanei nu a mai avut răbdare.

Urmăriți Playsport.ro și pe