Câți bani a câștigat Gică Hagi în Spania, la Real Madrid și Barcelona. Giovanni Becali a spus cifra exactă

Ioan Valentin Oprea 18.05.2023, 23:35
Câți bani a câștigat Gică Hagi în Spania, la Real Madrid și Barcelona. Giovanni Becali a spus cifra exactă

Imediat după Revoluţia din decembrie 1989, Gică Hagi a urmat calea străinătăţii. La început, a evoluat, timp de două sezoane, la Real Madrid, iar apoi s-a transferat în Italia, la Brescia. După aventura din „Cizmă”, care a durat doi ani, Regele a revenit în Spania, unde a îmbrăcat, de această dată, tricoul Barcelonei.

Impresarul lui Gică Hagi din acea perioadă, Giovanni Becali, a povestit că „Regele” a făcut avere în cei şase ani petrecuţi în Europa. Potrivit acestuia, Hagi încasa un salariul net de aproximativ un milion şi jumătate de euro pe sezon. În plus, un alt milion de euro reprezenta impozitul către stat. Giovanni Becali spune că salariul era unul foarte mare pentru acele timpuri şi doar puţini fotbalişti din lume încasau atunci mai mulţi bani.

Hagi a câştigat în Spania şi Italia peste un milion şi jumătate de euro pe an salariu net. A plătit aproximativ şase milioane de euro taxe. Taxele erau de 30-40%. Pe timpul acela, un salariu de 1.500.000-1.600.000 erau bani. Atunci, salariile mari erau de maximum două-trei milioane. Doar câţiva jucători din lume câştigau atât. Acum 21 de ani, Mutu avea trei milioane de lire sterline la Chelsea. Atunci nu erau salariile care sunt azi”, a rememorat Becali, la podcastul „Tare de tot cu Viorel Grigoroiu”.

Salariu de patru milioane de dolari la Galatasaray

Hagi a dat apoi lovitura în urma transferului în Turcia, la Galatasaray. Becali afirmă că „Regele” primea un salariu de patru milioane de dolari pe an, iar alte prime mari au fost încasate de Hagi, după ce trupa de pe Bosfor a cucerit Cupa Uefa şi Supercupa Europei. În cei cinci ani în Turcia , Hagi a adunat peste 25 de milioane de dolari din salarii, prime şi alte bonificaţii.

În loc de 1,7 milioane cât ne dădeau cei de la Tigres, am primit dublu de la Galatasaray pentru Hagi. Numai din primele obţinute din cupele europene la Galatasaray, Hagi a câştigat patru milioane de dolari. Nu mai spun de alte prime de joc câştigate în campionat şi în cupele europene. Cu bani obţinuţi la Galata, a deschis Hagi Academia sa. Fără banii aceia, nu avea puterea să înfiinţeze Academia. Hagi şi Chivu sunt, probabil, singurii din fotbalul românesc care au câştigat calumea. Salariul lui Hagi era de patru milioane de dolari pe an”, a explicat Giovanni Becali.

Urmăriți Playsport.ro și pe