Câți bani ar putea câștiga Emma Răducanu la Transylvania Open

Gheorghiu Dan / 21.10.2021, 09:05
Câți bani ar putea câștiga Emma Răducanu la Transylvania Open

Emma Răducanu și-a anunțat prezența la Transylvania Open, turneu de tenis găzduit de Cluj la finalul lunii octombrie. Competiția este una de 250 de puncte WTA, iar câștigul este unul simbolic, în comparație cu premiul încasat de jucătoarea cu origini românești la US Open.

Emma Răducanu luptă cu Halep pentru 29.300 de dolari

Simona Halep și Emma Răducanu au avut șansa să se întâlnească pentru prima dată în circuitul WTA în această toamnă, la Indian Wells. Partida ar fi avut loc în turul al doilea, însă doar Halep a ajuns acolo. Răducanu a fost învinsă de Aliaksandra Sasnovich în prima rundă și a plecat acasă.

La turneul WTA de la Cluj, premiile sunt în valoare de 235.238 de dolari americani, plafon impus tuturor competițiilor de 250 de puncte în acest an. Câștigătoarea va încasa 29.300 de dolari, iar finalista va fi recompensată cu 16.398 de dolari

Un singur meci după US Open

Emma Răducanu mersese la Indian Wells din postura de surprinzătoare câștigătoare a US Open. La doar 18 ani, sportiva cu tată român și cu mamă chinezoaică, reprezentantă a Angliei în competițiile internaționale, a oferit una dintre marile surprize din istoria „sportului alb” și s-a impus la Flushing Meadows.

După acel succes, Emma a făcut un salt spectaculos în clasamentul WTA. De pe locul 150, pe care a început Grand Slam-ul American, a ajuns până pe 22 după ce a ridicat trofeul. De la triumful de la New York, Răducanul a mai jucat un singur meci în circuit, cel pierdut la Indian Wells. S-a retras de la Kremlin Cup, programat între 11 și 17 octombrie, dar și-a păstrat intenția de a veni Cluj. Bunica din partea tatălui locuiește în România, iar Emma a mai fost la noi în țară.

Transylvania Open, o oportunitate pentru România

Transylvania Open a luat naștere în urmă cu doar două luni. Asiaticii, care erau în centrul atenției în această perioadă a anului, au renunțat să mai organizeze turneele tradiționale de la Beijing și Seoul, din cauza pandemiei, iar Clujul a intrat imediat pe fir. După ce a găzduit deja Winners Open la începutul lunii august, competiție tot de 250 de puncte, orașul din Ardeal a mai primit și Transylvania Open, aflat, așadar, la prima ediție.

Numele mari care vin la Cluj

Transylvania Open are loc în perioada 25-31 octombrie, în Sala BT din Cluj, și are un afiș impresionant. Principala favorită este Garbine Muguruza, locul 6 WTA, urmată de Simona Halep, Elise Mertens și Emma Răducanu, toate aflate în jurul poziției 20. La competiția de la Cluj vor participa 32 de jucătoare pe tabloul de simplu și 16 echipe în proba de dublu.