Câți bani primește Sorana Cîrstea pentru calificarea în sferturile de finală la US Open

Ioan Valentin Oprea 03.09.2023, 23:14
Câți bani primește Sorana Cîrstea pentru calificarea în sferturile de finală la US Open

Ajunsă, pentru prima dată în întreaga sa carieră, în faza sferturilor de finală de la US Open, Sorana Cîrstea a dat o importantă lovitură şi din punct de vedere financiar.

Prin accederea în primele opt tenismene la ultimul turneu de Mare Şlem din 2023, tenismena originară din Bucureşti şi-a asigurat un cec în valoare de 455.000 de dolari. Cîrstea şi-ar putea rotunji şi mai mult conturile dacă s-ar califica în semifinale.

În cazul unei victorii înregistrate în faţa cehoaicei Karolina Muchova, jucătoarea în vârstă de 33 de ani va mai obţine încă 320.000 de dolari. 2023 a fost un an foarte bun pentru Cîrstea în ceea ce priveşte câştigurile din tenis.

Aceasta a adunat aproape 1,5 milioane de dolari şi a ajuns la un total de aproximativ 8,5 milioane de dolari adunaţi din tenis. Într-un top al tenismenelor din România al averilor strânse din tenis, Cîrstea e doar pe locul secund.

Halep, prima în topul averilor

Prima poziţie o ocupă în continuare Simona Halep, cu peste 40 de milioane de dolari. Constănţeanca e pe locul trei într-un clasament all-time, primele două poziţii fiind deţinute de surorile Serena şi Venus Williams.

După ce a produs marea surpriză a turului al treilea şi a eliminat-o pe câştigătoarea de anul trecut de la Wimbledon, kazaha Elena Rybakina, Cîrstea a continuat să facă valuri şi în optimi.

Chiar dacă era considerată de bookmakeri drept out-sider în disputa cu elveţianca Belinda Bencic, Cîrstea a dat toate calulele hârtiei peste cap. Românca de 33 de ani a condus autoritar partida şi s-a impus în numărul minim de seturi, scor 6-3, 6-3.

Mulţumită de condiţiile de la US Open

Întrebată, la finalul meciului, care este reţeta succesului său, Cîrstea a transmis că în spatele acestor performanţe se află multe ore de antrenament. Românca s-a declarat încântată de condiţiile existente la New York şi s-a arătat optimistă în privinţa jocului din sferturi, cu Muchova.

A fost o săptămână extraordinară. Mi-am dorit să merg înainte. Îmi plac condițiile de aici. Îmi plac mingile, îmi place atmosfera”, a explicat Sorana Cîrstea.

Sfertul de finală de la US Open este cel de-al doilea din cariera jucătoarei de 30 de ani. În 2009, Cîrstea ajungea în primele opt la Roland Garros.

Urmăriți Playsport.ro și pe