Cauza reală pentru care Dan Petrescu se teme de fiecare adversar al campioanei CFR Cluj: „Dacă faci altfel, e neprofesionist”

Robert Zanfir 19.11.2022, 16:21
Cauza reală pentru care Dan Petrescu se teme de fiecare adversar al campioanei CFR Cluj: „Dacă faci altfel, e neprofesionist”

Dan Petrescu (54 de ani) a dezvăluit secretul conferințelor de presă în care își laudă adversarii, chiar dacă aceștia sunt cu mult mai slab cotați decât CFR Cluj.

Șase titluri în Liga 1! Cartea de vizită a lui Dan Petrescu ar trebui să spună totul despre actualul campion al României. Cu toate acestea, antrenorul lui CFR Cluj este deseori ironizat pentru conferințele de presă în care își laudă adversarii. Mulți spun că este vorba despre o simplă strategie. Totuși, „Bursucul” are o explicație cât se poate de … prozaică. „Ar fi neprofesionist din partea mea dacă aș face altfel”, crede tehnicianul.

Cauza reală pentru care Dan Petrescu se teme de fiecare adversar al campioanei CFR Cluj

După un început dezastruos de sezon, CFR Cluj a început urcușul în Superliga. După 18 etape jucate, ardelenii sunt pe locul 2 în clasament. Cu 7 pași în urma liderului, dar și cu două meciuri mai puțin jucate, „feroviarii” se pot gândi liniștit la al 6-lea titlu consecutiv.

Iar Dan Petrescu face ceea ce știe mai bine. Își laudă adversarii, ca apoi să îi bată. „Eu nu am auzit un antrenor străin mare să vorbească altfel decât de bine de adversar. N-am auzit: „Mâine îi batem pe ăia, gata, n-avem nicio treabă!”. Am auzit, în schimb, că întâlnim un adversar puternic, cu jucători buni.

De exemplu, când a jucat Sevilla cu noi, directorul sportiv al lor, Monchi, a spus la toată lumea că „va fi foarte greu să ne calificăm pentru că CFR are un lot foarte bun, cu jucători excelenți”. Ce trebuia să zică? Că oricum îi batem p-ăștia?”, a spus Dan Petrescu pentru Gsp. Exemplul Pyunik nu îi dă pace antrenorului:

„Orice antrenor care subapreciază adversarul n-are nicio șansă în carieră! Când am jucat cu Pyunik, aveau nouă jucători ce evoluau în națională. Nu contează care, că e Armenia, Moldova, ăia nu sunt fotbaliști proști. Nu cred că e bine să vorbești despre adversari de sus. Să zici „Îi omorâm că jucăm acasă”. Cine face așa e neprofesionist!”, mai spune fostul mare internațional al României.

Discuția avută cu patronul Neluțu Varga

„Hai să vă dau un exemplu. Luăm meciul cu Sivasspor. Vorbeam cu patronul, în avion, după ce ne-au bătut 3-0 în Turcia. Îi spuneam că oricâți bani am fi băgat în vară, nu puteam să avem lotul lui Sivasspor niciodată.

De ce? Simplu! Dia Saba câștigă două milioane, Mustapha Yatabare tot două milioane, Max Gradel are un milion. Salariile lor sunt imposibil de dat în România. Toți jucătorii de la cluburile normale au salarii de 500-800 de mii de euro. La Fenerbahce, Beșiktaș, Galatasaray sau Bașaksehir sunt salarii de patru, cinci milioane.

Oricâți bani băgam, nu ne permiteam să cumpărăm un jucător ca Saba, de exemplu. Ca să nu mai zic că toți sunt din naționale! Ulvestad e în naționala Norvegiei, Gradel la Côte d’Ivoire, Yatabare, vârful, e din Mali… Toți de națională! Eu, ca să pot să iau un jucător de națională, ce salariu pot să-i dau la CFR?”, a mai spus Dan Petrescu.

  • CFR Cluj revine pe teren la finalul lunii noiembrie, după două săptămâni de pauză. Campionii merg pe terenul lui Hermannstadt, pentru un meci restant din runda a 6-a.