Caz total șocant în România. Milionarul care i-a dat 40 de milioane lui Gigi Becali a murit când încerca să-și facă un selfie. Cu ce se ocupa „Gigantul”

Emanuel Roșu 30.06.2023, 00:16

A plecat singur într-o expediție montană, iar un gest banal i-a adus sfârșitul.

Marius Ivan (64 de ani), fondatorul a două afaceri de mare succes în domeniul materialelor de construcții, Dufa și Henkel, și-a pierdut viața la Cota 1400 după ce a încercat să-și facă un selfie. Ivam era absolvent de Științe Economice și practicase baschetul de performanță în tinerețe. A jucat mai bine de 15 ani la Universitatea Craiova. Înălțimea sa e și motivul pentru care prietenii îi porecleau „Gigantul”.

Ivan a creat un imperiu financiar odată cu expansiunea brandurilor pe care le-a creat și la care a renunțat în schimbul a 23 de milioane de euro. A intrat ulterior în imobiliare și a construit inclusiv în București.

Conform informațiilor făcute publice de Poliția Română, Ivan a plecat cu mașina spre Cota 1400. O oprire la marginea drumului, într-un loc folosit de mai mulți turiști pe post de view point, avea să fie printre ultimele lucruri pe care le-a făcut. Ivan a căzut în gol, într-o prăpastie, aproape 50 de metri.

„Afacerile pe care eu le am dezvoltat în România au pornit de la ideile mele, de la faptul că doresc foarte mult să dezvolt ceva în România. Am ţinut cont de intuiţia şi flerul meu. Și tot intuiţia şi flerul meu mi-au arătat drumul către parteneri strategici cu care am făcut aceste businessuri majoritatea nemţi”, își explica succesul în afaceri Marius Ivan.

Pentru a construi Pipera City în Voluntari, Ivan cumpărase terenuri în valoare de 40 de milioane de euro de la Gigi Becali. A renunțat ulterior la cele 12 hectare și a vândut suprafețele achiziționate cu mult mai puțin.

Marius Ivan avea 3 copii, o fată și doi băieți.

Urmăriți Playsport.ro și pe