Cazul unui copil de 15 ani deschide „Cutia Pandorei” din fotbalul românesc. Jucători cu greutate din Liga 1, dependenți de jocurile video. Informații exclusive

Moldoveanu Camelia / 17.09.2021, 16:58
Cazul unui copil de 15 ani deschide „Cutia Pandorei” din fotbalul românesc. Jucători cu greutate din Liga 1, dependenți de jocurile video. Informații exclusive

„Cutia Pandorei” din fotbalul românesc s-a deschis după ce un copil de 15 ani a fost internat din cauza dependenței de jocuri video. Informații în exclusivitate despre fotbaliștii români care „rup” Counter-Strike, FIFA sau alte jocuri. Ore pierdute, bani irosiți pe arme virtuale și un televizor spart.

În fotbalul românesc s-a deschis o nouă „Cutia a Pandorei”, sau mai bine spus a jocurilor video

Un copil de 15 ani din Spania a fost internat pentru a scăpa de dependența de Fortnite. Părinții au observat faptul că adolescentul a început să se autoizoleze în casă și să nu se mai ridice de la PC. Cu toate că specialiștii care l-au tratat spun că jocurile video pot fi chiar beneficie în unele cazuri, OMS avertizează că un astfel de hobby poate duce la schimbări comportamentale grave și la consecințe negative în plan social și educațional. Potrivit News Week, orele petrecute în fața calculatorului ar trebui monitorizate, iar dependenții să fie încurajați să-și petreacă altfel timpul.

Cazul tânărului din Spania nu face altceva decât să deschidă „Cutia Pandorei” din fotbalul românesc. Este foarte cunoscut cazul lui Denis Alibec, un împătimit al jocurilor video și expert în Counter Strike. Fotbalistul de la CFR Cluj folosește numele „TakeWithBread” (în traducere liberă: „ia cu pâine”). În 2017, pe vremea când juca pentru FCSB, Gigi Becali și-a ieșit din minți când a aflat cu ce își pierde orele Alibec.

I-am zis: ‘Bă, ești nebun? Cum să stai 6 ore la un joc pe calculator? Păi ăla îți ia capul și mintea’. I-am zis să-l arunce sau să mi-l dea mie, dar mi-a răspuns că a dat 5.000 de euro pe el. I-am mai spus că-i dau eu banii ăia! Mi-a promis că nu se mai joacă”, a spus Gigi Becali.

Florinel Coman a spart un televizor la națională, iar Andrei Ivan cheltuie sume exorbitante pe arme virtuale

Dacă Denis Alibec a jucat 12 ore CS pentru un caz nobil în competiția Gaming Marathon în 2020, Andrei Ivan mai mult cheltuie bani. Cu toate că și jucătorul celor de la CFR Cluj investește masiv în pasiunea sa, fotbalistul de la CS U Craiova parcă întrece imaginația multora.

Andrei Ivan își cumpără arme la Counter-Strike de 500 – 2.000 de dolari, potrivit surselor playsport.ro. Amândoi își pierd nopțile și își golesc des cardurile pentru a se lupta în CS, unul dintre cele mai cunoscute jocuri video din lume.

Florinel Coman este și el un împătimit al jocurilor video, însă el preferă FIFA. Fotbalistul de la FCSB nu renunță la pasiunea sa nici măcar în cantonamentele echipei naționale. Se pare că acesta a avut o ieșire nervoasă în timpul deplasării naționalei de tineret a României în Țara Galilor, susțin sursele playsport.ro.

Pentru că a pierdut un joc de FIFA, Florinel Coman a spart televizorul și a fost nevoit să plătească pentru dauna produsă. Cel mai probabil Gigi Becali nu o să fie deloc încântat atunci când o să afle că mai are un „bolnav” de jocuri video la echipa sa.