Ce a putut să declare Andrea Pirlo despre Drăgușin, după debutul românului ca titular la Juve!

Marian Cărăvan 14.01.2021, 10:08
Ce a putut să declare Andrea Pirlo despre Drăgușin, după debutul românului ca titular la Juve!

În luna decembrie, Radu Drăgușin debuta la Juventus, într-un meci din grupele Ligii Campionilor. Miercuri seara a fost în premieră titular, într-o partidă din optimile de finală ale Cupei Italiei. Românul a bifat toate cele 120 de minute ale meciului câștigat de Juve cu 3-2 în fața celor de la Genoa.

Radu Drăgușin, în premieră titular la Juventus!

Antrenorul Andrea Pirlo i-a acordat credit total lui Radu Drăgușin și l-a titluarizat în meciul cu Genoa, din optimile Cupei Italiei. Fotbalistul român nu i-a înșelat așteptările. Nu doar că a debutat ca titular la Juventus, a fost integralist în meciul cu Genoa. De 120 de minute de joc a fost nevoie pentru stabilirea echipei calificate în sferturile de finală ale Cupei Italiei. Juventus s-a impus cu 3-2, iar evoluția lui Radu Drăgușin l-a încântat pe antrenorul Andrea Pirlo. Tehnicianul campioanei Italiei a avut numai cuvinte de laudă la adresa internaționalului român de tineret.

Drăgușin a debutat pentru noi în Champions League, apoi a mai jucat 20 de minute și în Serie A contra celor de la Genoa. E un jucător foarte interesant, care și-a demonstrat calitățile, a declarat Andrea Pirlo, potrivit Football Italia.

De altfel, Andrea Pirlo este antrenorul care a văzut încă de anul trecut în Radu Drăgușin un fotbalist de perspectivă. Astfel, i-a oferit ocazia să „crească”. L-a adus la antrenamentele echipei de seniori a celor de la Juventus, să se pregătească alături de Cristiano Ronaldo și celelalte staruri ale Bătrânei Doamne.

Radu Dragusin a debutat ca titular al Juve! Ce a putut sa declare antrenorul Andrea Pirlo
Radu Dragusin a debutat ca titular al Juve! Ce a putut sa declare antrenorul Andrea Pirlo

Juventus l-a cumpărat din România cu 250.000 de euro

Pentru Radu Drăgușin, totul s-a schimbat în momentul în care a semnat cu Juventus Torino. Italienii nu s-au înșelat în privința sa. Imediat după ce a împlinit 16 ani, Radu Drăgușin a semnat cu Juventus. A fost achiziționat de la Regal Sport București, contra unei sume care pare ridicolă în Italia, 250.000 de euro. „Un adevărat chilipir pentru club”, după cum scriau cei de la Goal.com.

Odată ajuns în Italia, Radu Drăgușin a trebuit să se adapteze modului de pregătire. A strâns din dinți, a tras tare la antrenamente și a progresat vizibil. A pus 5 kg de masă musculară într-un singur an și a crescut până la 1,92 m. Acum e un colos foarte puternic, care își domină adversarii în aer.

Până să debuteze la echipa mare a „Bătrânei Doamne”, Radu Drăgușin a evoluat la echipele U17, U19 și U23 ale torinezilor. Radu Drăgușin a atras imediat atenția. Astfel că la finalul sezonului 2018/2019, a fost premiat drept unul dintre jucătorii de top ai Centrului de Juniori Juventus.

A debutat la Juventus direct în Liga Campionilor. S-a întâmplat pe 2 decembrie 2020, la meciul Juventus – Dinamo Kiev 3-0, în grupele celei mai tari competiții intercluburi din lume. A intrat în minutul 69, în locul lui Merih Demiral.

Născut la data de 3 februarie 2002, Radu Drăgușin are o cotă de piață de 800.000 de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe