Ce a putut să-i facă portarul lui Ajax „killer-ului” Erling Haaland. Niciodată în viață nu i s-a întâmplat așa ceva

Olteanu Ștefan / 20.10.2021, 09:31

Remko Pasveer, portarul de 37 de ani al lui Ajax, a fost „zid” în fața „killer-ului” Erling Haaland în partida de Champions League. „Lancierii” au câștigat fără drept de apel duelul cu Borussia Dortmund din runda a 3-a a fazei grupelor, scor 4-0 la Amsterdam.

Portarul lui Ajax, prestație de nota 10 cu Borussia Dortmund. Premieră în fața „killer-ului” Erling Haaland

Portarul lui Ajax a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști în victoria „lăncierilor”, scor 4-0 cu Borussia Dortmund, iar în ciuda faptului că are 37 de ani, Remko Pasveer a reușit și o premieră în fața „killer-ului” Erling Haaland.
Patru șuturi pe poartă au avut nemții în deplasarea de la Ajax, iar trei dintre ele i-au aparținut atacantului norvegian. Cu toate acestea, portarul Remko Pasveer a intervenit de fiecare dată și s-a dovedit a fi un adevărat „zid” în fața lui Haaland.
Mai mult, reușita acestuia a reprezentat și o premieră. Este pentru prima oară când un portar reușește să apere trei șuturi cadrate ale norvegianului într-un singur meci de Champions League.


Însă prestația lui Remko Pasveer s-a reflectat în jocul întregii echipe. Ajax a reușit un meci uriaș și a spulberat-o pe Borussia Dortmund. „Lăncierii” au 9 puncte în Grupa C, cu 3 mai multe decât Dortmund și cu 6 mai multe decât Sporting. Beșiktaș e codașa grupei, cu 0 puncte.

19 ocazii de gol pentru Ajax. Dailey Blind, desemnat omul meciului

Ajax a controlat partida din primul și până în ultimul minut și a dominat la absolut toate capitolele. „Lăncierii” au avut o posesie de 53%, 19 ocazii de gol, 9 șuturi pe poartă și peste 550 de pase reușite.
Marco Reus a deblocat tabela de marcaj în minutul 11, după ce și-a înscris în propria poartă. Ulterior, Dailey Blind (25′), Antony (57′) și Haller (72′) au marcat celelalte goluri pentru Ajax.
În vârstă de 31 de ani, Dailey Blind a primit la final și titlul de „jucătorul meciului”. De asemenea, Sebastien Haller și-a consolidat poziția de golgheter în clasament cu încă un gol. Ivorianul are 6 reușite în acest sezon, cu una mai mult decât Mohamed Salah de la Liverpool și cu două mai multe decât Robert Lewandowski. În fața Borussiei Dortmund, Haller a reușit și două pase decisive, la golurile marcate de Blind și Antony.

Erik ten Hag, încântat de ce a reușit echipa: „A fost una dintre primele priorități pentru noi”

La finalul jocului, antrenorul olandez a declarat că încă dinaintea meciului le-a transmis jucătorilor cât de importantă va fi posesia la acest joc. Elevii l-au ascultat și au avut o posesie mai bună în ambele reprize:

A avea posesia a fost una dintre primele noastre priorități în această seară. Jucătorii mei au fost excepționali în acest sens și și-au creat o mulțime de șanse. Sunt fericit că am câștigat cu fotbal fantastic, dar mai sunt trei meciuri de jucat în această grupă”, a declarat antrenorul Erik ten Hag, la finalul partidei.

Extraterestrul Kylian Mbappe a uimit planeta la ultimul meci din Champions League! Ce a reușit francezul e de domeniul fantasticului.