Ce a putut să spună Xavi după ce Barcelona a fost acuzată oficial de dare de mită

Bogdan Solomon 28.09.2023, 15:55
Ce a putut să spună Xavi după ce Barcelona a fost acuzată oficial de dare de mită

Xavi a oferit o reacție surprinzătoare după ce Barcelona a fost pusă oficial sub acuzare pentru dare de mită în cazul Negreira, iar la sediul Comisiei Tehnice de Arbitri (CTA) au fost efectuate percheziții.

Ce a spus Xavi după ce Barcelona a fost acuzată oficial de dare de mită

Campioana Spaniei se află în centrul unei anchete ce vizează, pe lângă dare de mită, acuzații de abuz de încredere și fals în înscrisuri comerciale, ca urmare a unor informații apărute în presă. Conducerea i-ar fi oferit peste 1,5 milioane de euro fostului vicepreședinte al Comisiei Tehnice de Arbitraj, Jose Maria Enriquez Negreira, cu scopul de a presta diverse servicii, prin intermediul unei firme deținute de acesta.

Banii ar fi fost folosiți pentru influențarea deciziilor luate de arbitri la meciurile Barcelonei și, implicit, rezultatele finale, deși clubul a susținut că a fost vorba doar despre o activitate de consiliere, astfel încât jucătorii să știe cum să gestioneze discuțiile cu „fluierașii”. Faptele ar fi fost săvârșite în mandatele foștilor președinți Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell.

Chestionat pe marginea subiectului, Xavi și-a exprimat din nou convingerea că echipa sa nu a fost niciodată beneficiara unor arbitraje favorabile, dar a evitat să se pronunțe pe seama colaborării cu Negreira.

„Săptămâna viitoare apare încă o știre pe acest caz, cealaltă săptămână încă una și tot așa… Știți care este opinia mea în cazul Negreira. Nu am avut niciodată senzația că arbitrii ne-au adus vreun beneficiu.

Niciodată. Nu mă gândesc de ce clubul l-a plătit. Am foarte puțin timp la dispoziție, iar preocuparea mea este echipa”, a declarat tehnicianul catalanilor la conferința de presă premergătoare duelului cu Sevilla.

Laporta: „Barcelona nu a cumpărat niciodată arbitri”

Discursul său a fost în aceeași notă cu pozițiile exprimate public de oficialii Barcelonei încă de la debutul anchetei. Președintele Juan Laporta a negat acuzațiile, dând asigurări că nu au fost făcute niciodată demersuri în vederea „cumpărării arbitrilor”.

„Am pregătit o conferință de presă pentru a vorbi în mod special despre acest subiect. Dar vreau să spun acum, ca să fie clar, Barcelona n-a cumpărat niciodată arbitri și n-a avut intenția vreodată de a cumpăra arbitri.

Sunt la curent cu informațiile apărute. Forța faptelor îi va contrazice pe cei care vor să schimbe povestea. Nu cred că este un accident faptul că această situație apare în momentul în care ne descurcăm bine din punct de vedere sportiv.

Cred că este o campanie care are ca scop lezarea intereselor Barcelonei. Este o campanie prin care se încearcă punerea sub control a acestui club. La Liga nu poate accepta că Barca nu a semnat anumite contracte. Încearcă să ne sperie, dar nu vom renunța la demersurile noastre și vom apăra imaginea Barcelonei în acest moment dificil”, spunea Laporta, nu cu mult timp în urmă.

Urmăriți Playsport.ro și pe