Ce a remarcat Gheorghe Hagi după România – Finlanda 1-0: „Nota 10! Așa se face”

Octavian Vasilescu / 12.06.2022, 17:31
Ce a remarcat Gheorghe Hagi după România – Finlanda 1-0: „Nota 10! Așa se face”

România a învins Finlanda, scor 1-0, în etapa a treia din Liga Națiunilor. Gheorghe Hagi (57 de ani) a lăudat fanii prezenți pe stadionul Rapid – Giulești pentru atmosfera superbă.

AICI Găsești cele mai tari imagini din Giulești

Meciul România – Finlanda s-a jucat cu casa închisă. Fanii i-au împins de la spate pe tricolorii lui Edi Iordănescu (43 de ani). Hagi a acordat nota 10 pentru public.

Ce a spus Hagi după România – Finlanda 1-0

E momentul să avem succes. Avem nevoie de succes. Suntem prea negativi, îl avem pe „Nu” în gură. Avem nevoie de succes, el trebuie să apară. Momentele nu sunt simple, dar avem nevoie de unitate. Nota 10 pentru public, așa se face. Știu că e dezamăgire mare atunci când pierzi, nu mai vezi lumina de capătul tunelului, dar publicul i-a împins de la spate.

Jucătorii trebuie să se simtă iubiți, să simtă că joacă pentru România. Ei își doresc să ne facă fericiți, să aibă succes. Pentru mine nu contează ce se întâmplă, contează ce vine. Trebuie să te uiți mereu înainte. Pe teren trebuie să fii reactiv, să vezi ce o să vină”, a spus Gheorghe Hagi, pentru Digi Sport.

România – Finlanda 1-0, în Liga Națiunilor

Nicușor Bancu a înscris unicul gol al duelului România – Finlanda, în minutul 30. George Pușcaș a centrat perfect în șase metri, iar fundașul legitimat la Universitatea Craiova a trimis în plasă cu o lovitură de cap.

Pușcaș s-a revanșat după ce în minutul 16 a irosit un penalty obținut de Darius Olaru. Atacantul împrumutat de Reading la Pisa a șutat modest pe centrul porții, iar Joronen a respins cu piciorul.

Ambele echipe au ratat ocazii mari pe stadionul Rapidului, iar meciul s-a terminat cu victoria tricolorilor, scor 1-0. Este primul succes obținut de România în mandatul lui Edi Iordănescu. Rămânem neînvinși în fața Finlandei, singura formație din această grupă care a participat la EURO 2020. În celălalt duel al grupei, Muntenegru și Bosnia&Herțegovina au remizat, scor 1-1.

Acest maraton din luna iunie va ajunge la final marți, 14 iunie. România va primit vizita Muntenegrului, în Giulești, în a patra etapă din Liga Națiunilor. Tricolorii vor încerca să se revanșeze pentru eșecul din tur, scor 0-2.

Clasament Grupa 3, din Liga B

  1. Bosnia&Herțegovina – 5 pct.
  2. Finlanda – 4 pct.
  3. Muntenegru – 4 pct.
  4. România – 3 pct.

VIDEO Jucătorii României au cântat alături de suporteri