Ce a spus Răzvan Lucescu despre posibilitatea de a fi din nou selecționerul României

Bogdan Solomon 20.03.2023, 20:16
Ce a spus Răzvan Lucescu despre posibilitatea de a fi din nou selecționerul României

Răzvan Lucescu a vorbit din nou despre posibilitatea de a reveni la cârma echipei naționale a României, pe care a mai pregătit-o timp de doi ani, între 2009 și 2011. Reacția sa nu lasă, însă, loc de prea multe interpretări.

Răzvan Lucescu, răspuns ferm cu privire la posibilitatea de a fi din nou selecționer

În cele 21 de meciuri din primul său mandat de selecționer, actualul tehnician al lui PAOK Salonic a înregistrat opt victorii, cinci remize și opt înfrângeri, ratând calificarea la Campionatul Mondial din 2010. A urmat o ascensiune fulminantă în carieră, cu nu mai puțin de cinci trofee cucerite – câte un titlu de campion în Grecia și Arabia Saudită, două cupe ale Greciei, una a Arabiei Saudite, precum și un trofeu al Ligii Campionilor Asiei, cu Al-Hilal, astfel că numele său a fost vehiculat din nou printre variantele pentru prima reprezentativă.

Chestionat pe marginea subiectului, acesta a susținut, însă, cu tărie că nu ar fi dispus să repete experiența. Ba chiar a lăsat de înțeles că s-ar putea retrage din activitate peste 10 sau 15 ani.

„Am mai discutat acest subiect. Nu știu ce înseamnă viitorul, peste 10, 15 ani poate că nu voi mai fi în fotbal. Deocamdată sunt plecat, mă simt bine. Nu intră în calculele mele o eventuală preluare a echipei naționale.

Am avut această experiență, știu ce înseamnă. Consider că sunt un antrenor pentru o echipă de club, îmi place să fiu zi de zi acolo, îmi place să pot transmite idei, la echipa națională lucrurile sunt total diferite”, a declarat Răzvan Lucescu, la sosirea în țară.

Burleanu a mers personal în Grecia să-l convingă: „Eram încă la masă când a apărut poza”

Pe 23 noiembrie 2021, înainte ca Edi Iordănescu să fie numit selecționer, Răzvan Burleanu s-a deplasat personal în Grecia alături de directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, din dorința de a-l convinge pe Lucescu junior să preia frâiele echipei naționale. Playsport i-a surprins pe cei trei la restaurantul din Salonic, spre indignarea tehnicianului, care a negat vehement tratativele.

„Am ieşit pentru o cină, nu pentru o discuţie despre echipa naţională. Nu mi s-a părut OK. Nu judec pe nimeni, chiar nu ştiu cum a apărut informaţia. Nu, mi-a fost puţin teamă să nu creadă cineva că eu am chemat pe cineva. E problema lor, dacă ei au făcut-o, cei de la FRF, e treaba lor dacă vor să se folosească de întâlnirea cu mine.

N-aveau de unde ştii, s-au gândit că poate într-o discuţie cu mine mă pot convinge să vorbesc cu patronul şi să mă lase la naţională. S-a mai întâmplat, a mai fost odată, în primul meu mandat la PAOK.

Eram încă la masă când a apărut ştirea în România. Stafful meu şi un prieten bun de-al meu erau la altă masă, le-au spus că fusese o pereche de români în restaurant, perechea a ieşit după ce au venit Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă”, a spus Răzvan Lucescu la acea vreme, citat de orangesport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe