Ce buget anual are Sepsi. Oficialul clubului a vorbit deschis despre finanțarea clubului

George Drafta 23.03.2023, 12:51
Ce buget anual are Sepsi. Oficialul clubului a vorbit deschis despre finanțarea clubului

Pe fondul dezvăluirilor din media cu privire la banii care intră în club în urma finanţării asigurate de autorităţile maghiare, oficialii lui Sepsi au reacţionat.

David Kertesz, vicepreşedinte al grupării din Sfântu Gheorghe, a precizat care este bugetul pe care se bazează ardelenii în această stagiune. Suma diferă de cea apărută în bilanţul contabil. Iar explicaţiile au venit imediat.

„Apare în bilanț cam 11 milioane și ceva de euro. Deci pornim de la această cifră, dar nu văd nicăieri că din start din aceștia 11 milioane, 2 milioane sunt impozite care rămână la statul român, deci rămân aici în țară. Noi rămânem cam cu 9 milioane de euro. Pe lângă toate acestea, noi am finalizat construcția stadionului în 2021.

Un milion de euro pentru finalizarea construcției au fost contabilizați în 2022, deşi au venit în 2021 sau 2020.Pe urmă, nouă ne trebuie pentru susținerea academiei un milion sau un milion și jumătate de euro. Restul care ne rămâne, undeva la 7 milioane de euro, acesta este bugetul cu care noi trăim ca echipă de primă ligă”au fost explicaţiile lui David Kertesz, pentru Sport Total FM.

David Kertesz
David Kertesz

Investiţie legitimă

Implicarea guvernului maghiar la Sepsi este comparată de oficialul covăsnenilor cu sprijinul şeicilor qatarezi pentru Paris Saint Germain.

„Alți bani au venit pe bază de sponsorizări. Deci noi trebuie să trăim și este normal să căutăm sponsori și am găsit sponsori care au firma mamă afară, dar au foarte mari interese în România, fie vorba de bancă, fie vorba de companie petrolieră sau altele.

Deci eu nu văd unde este problema, eu m-am pregătit pentru această temă. Care este problema la Paris Saint Germain? Francezii nu au strămutat, nu au avut nicio problemă că au venit arabii și au ridicat acel club pe un rang unde este. Deci nu a fost nicio problemă“, a mai adăugat David Kertesz.

Investiţii ale guvernului condus de Viktor Orban au fost direcţionate şi spre divzionara secundă Csikszereda Miercurea Ciuc
Investiţii ale guvernului condus de Viktor Orban au fost direcţionate şi spre divzionara secundă Csikszereda Miercurea Ciuc

Un rival laudă investiţiile de la Sepsi

Mihai Stoica nu consideră că ajutorul extern primit de una dintre rivalele din play-off reprezintă o problemă. Oficialul vicecampioanei are chiar o simpatie pentru gruparea patronată de Laszlo Dioszegi.

„Dacă Guvernul nostru nu dă nimic, să dea cel maghiar. Habar nu am ce se întâmplă la Sepsi, dar eu primesc cu drag această veste, pentru că ţin la jucătorii de acolo. E OK ce se întâmplă la Sepsi. E important dacă orice club primește un investitor care pompează bani.

Nu mă interesează dacă sunt de la stat sau de la privat, mă interesează să crească această competiție. E super OK. Îmi convine ca ungurii să-şi facă lobby în România, dacă pe noi ne ajută”, au fost cuvintele managerului general de la FCSB.

Urmăriți Playsport.ro și pe