Ce decizie a luat Dan Petrescu în privința viitorului său la CFR Cluj

Iosif Pintilie 19.05.2023, 16:50
Ce decizie a luat Dan Petrescu în privința viitorului său la CFR Cluj

CFR Cluj a ieșit matematic din lupta pentru titlu în Superligă, după ce a pierdut pe Arena Națională duelul cu FCSB, scor 1-0, jucat în fața a aproximativ 43.000 de spectatori.

În urma acestui rezultat, echipa din Ardeal pune punct unei serii de cinci titluri consecutive și ratează șansa de a egala recordul pentru cele mai multe trofee de campioană obținiute succesiv. Chinezul Timișoara, între 1922 și 1927, respectiv Steaua, între 1993 și 1998, au luat de șase ori la rând campionatul.

Ce spune Dan Petrescu despre viitorul lui CFR Cluj?

Dan Petrescu a prefațat partida cu Universitatea Craiova, într-o conferință de presă. Acesta a vorbit despre situația clubului, spunând că atmosfera nu este una prea plăcută.

”Bursucul” și-a comparat echipa cu AS Roma, finalistă a Europa League, spunând că ei au jucat 60 de meciuri, în timp ce italienii, cu un lot net superior, au avut doar 55 de meciuri în acest sezon.

„Nu e o situație prea bună pentru CFR, e prima oară în ultimii ani când echipa nu mai are șanse matematice la titlu, cu două etape înainte de final. Ne doream altceva, dar s-au întâmplat mult prea multe lucruri în acest an. Am citit că se plângeau cei de la Roma că au jucat 55 de meciuri în acest sezon și au multe accidentări. Noi nu avem lotul Romei și am jucat 60 de meciuri. Cred că ăsta a fost principalul motiv, am alergat după trei iepuri și n-am prins niciunul.

Am avut ghinioane cu accidentările. E posibil să avem patru copii mâine în teren, sub 21 de ani, plus Yeboah. Pentru viitorul clubului e bine, dar la CFR nu se vrea viitor, se vrea prezent. Asta e realitatea lotului în momentul de față, sunt probleme interne. În opinia mea, cei de la Sepsi sunt favoriți, la felul cum se prezintă lucrurile. Sunt convins că vor băga toți jucătorii înainte de Cupă, au entuziasm, joacă pe prime mari. Noi n-avem nici moral, nici spirit și nici jucători. E cea mai rea perioadă din mandatul meu la CFR”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă.

Rămâne Dan Petrescu la CFR?

Dan Petrescu a vorbit și despre viitorul său, spunând că nu știe dacă va rămâne la Cluj, dar că dacă va pleca va accepta doar oferte din afara României.

”Trebuie să vorbiți cu conducerea, nu știu nimic. Știu că mai am un an de contract, nu știu ce se va întâmpla la vară, dacă vom lua jucători. În momentul de față, sunt ca voi, nu știu nimic! N-am primit nicio ofertă, dar dacă aș pleca de la CFR aș pleca numai în străinătate.

Cu mine n-a vorbit nimic patronul până acum, încă nu ne-am întâlnit. Cred că la finalul sezonului ne vom întâlni, poate că a fost foarte ocupat, nu știu. Dânsul poate să facă ce vrea, e patron. Cu mine sau fără mine, cu patronul actual sau cu alt patron, clubul va merge să câștige, are ceva în ADN. Ne-am obișnuit pe primul loc, și fanii vor mai mult și îi înțelegem”, a spus Dan Petrescu, la DigiSport.

Urmăriți Playsport.ro și pe