Ce echipă vrea să-l aducă pe Lionel Messi de la PSG. Ar fi cel mai important transfer din istoria clubului

Gabriel-Alexandru Ioniță 31.10.2022, 20:41
Ce echipă vrea să-l aducă pe Lionel Messi de la PSG. Ar fi cel mai important transfer din istoria clubului

Lionel Messi a intrat în ultimul an de contract cu Paris Saint-Germain, astfel încât el va putea negocia cu orice alt club cu începere de la 1 ianuarie 2023. Până în prezent, în cazul starului argentinian în vârstă de 35 de ani, s-a discutat despre doua variante clare pe care acesta le are. Să își prelungească înțelegerea cu echipa din capitala Franței sau să se întoarcă la Barcelona.

Lionel Messi este dorit și de Inter Miami, echipa lui David Beckham

Se pare însă că recent a fost lansată și o a treia „pistă”. Potrivit The Athletic, Inter Miami, club din MLS patronat de David Beckham, ar fi intrat, cu mari șanse, în cursa pentru Lionel Messi. Clubul din Statele Unite și reprezentanții fotbalistului argentinian se află în legătură deja de circa doi ani, conform sursei citate. De asemenea, Jorge și Jose Mas, asociații lui Beckham la Miami, negociază deja cu tatăl lui Messi, Jorge.

Aceste aspecte i-au făcut pe jurnaliștii britanici să afirme că în acest moment Inter Miami ar avea cele mai mari șanse de a-l aduce pe Lionel Messi. Mai mult, se pare că oficialii clubului american se așteaptă ca mutarea să se rezolve în mare parte în decurs de câteva luni, poate chiar la scurt timp după Cupa Mondială din Qatar.

Conducerea lui Inter Miami mizează pe faptul că orașul din Florida reprezintă unul dintre cele mai atractive puncte turistice de pe Glob. Astfel, familia lui Messi ar fi încântată de posibilitatea de a se muta pentru o perioadă mai lungă la Miami, acolo unde deține deja o proprietate de lux. Pe de altă, parte, este clar că argentinianul va avea și un salariu colosal în eventualitatea în care va semna cu acest club.

Clubul din MLS pare favorit în acest moment în cursa pentru starul argentinian

Acest eventual transfer este considerat de americani o posibilitate extraordinară de a promova MLS la nivel global. Fără îndoială că ar urma să fie cea mai spectaculoasă mutare făcută vreodată în campionatul nord-american de fotbal. Iar ea s-ar produce în contextul în care Statele Unite ale Americii vor organiza, alături de Canada și Mexic, Campionatul Mondial din 2026. Iar emulația generată de o eventuală venire a lui Messi în MLS ar fi absolut uriașă și va crea mari beneficii comerciale.

„Cea mai avansată variantă pentru transferul lui Lionel Messi este Inter Miami. Formația din Major League Soccer speră ca Messi va semna în lunile următoare.

Dacă Messi alege Inter Miami, ar fi o realizare extraordinară pentru club și pentru ligă. Messi ar fi cel mai important transfer din istoria acestei competiții. Impactul pe care l-ar avea asupra fotbalului din SUA, mai ales că țara va găzdui CM 2026, este un alt factor care atrage pe toată lumea implicată în dialog”, au notat jurnaliștii de la The Athletic.

Urmăriți Playsport.ro și pe