Ce i-a transmis Djokovic lui Nadal după ce spaniolul a câștigat titlul de Grand Slam cu numărul 21

Gabriel-Alexandru Ioniță / 30.01.2022, 19:20
Ce i-a transmis Djokovic lui Nadal după ce spaniolul a câștigat titlul de Grand Slam cu numărul 21

Rafael Nadal a câștigat ediția din acest an a turneului de la Australian Open. Spaniolul în vârstă de 35 de ani l-a învins în marea finală pe rusul Daniil Medvedev, favorit numărul 1 după excluderea lui Novak Djokovic, la capătul unei partide memorabile.

Nadal a fost condus cu 2-0 la seturi, dar a revenit fabulos în stilul său caracteristic și s-a impus în cele din urmă cu scorul de 2-6, 6-7 (2), 6-4, 6-4, 7-5, după 5 ore și 28 de minute de joc. Astfel, sportivul iberic a devenit primul din istorie care ajunge la 21 de trofee de Grand Slam câștigate în carieră.

Novak Djokovic l-a felicitat pe Nadal pentru performanța fantastică obținută la Melbourne

Înaintea turneului de la Melbourne, el se afla la egalitate cu Novak Djokovic și Roger Federer. De asemenea, victoria lui Nadal în fața lui Medvedev face ca Djokovic să își păstreze primul loc în clasamentul ATP. În cazul în care rusul se impunea la Australian Open, el l-ar fi depășit pe Nole.

Chiar dacă a fost momentan depășit în clasamentul all-time al turneelor de Grand Slam câștigate, Novak Djokovic a avut puterea de a-l felicita pe Rafael Nadal pentru performanța obținută. Sârbul de 34 de ani a transmis pe Twitter un mesaj în care a scos în evidență spiritul de luptă arătat de spaniol în această partidă, spirit ce a făcut ca el să revină de la 0-2 la seturi și să se impună în cele din urmă.

Felicitări lui Rafael Nadal pentru turneul de Grand Slam cu numărul 21. O performanță incredibilă. Spiritul său de luptător a făcut din nou diferența. Medvedev a dat totul pe teren și a jucat cu pasiune și determinare, așa cum așteptam toți să se întâmple”, a scris Djokovic.

Djokovic a dovedit astfel că nu are resentimente după declarațiile făcute recent de rivalul său

Djokovic a dat astfel dovadă de fair-play, în condițiile în care relațiile dintre el și Nadal sunt puțin încordate în ultima perioadă. Spaniolul l-a criticat puțin pe liderul ATP pentru evenimentele petrecute înaintea de startul turneului de la Melbourne.

Atunci, Novak a încercat să intre în Australia cu o viză ce s-a dovedit ulterior a fi falsă, în condițiile în care nu e vaccinat anti-Covid-19. Nadal a spus atunci că situația creată în jurul rivalului său a fost un circ și s-a poziționat o dată în plus pro vaccin într-un mod categoric.

Cele mai importante instituții din lume și oamenii de știință au transmis că vaccinul este metoda prin care poate fi oprită pandemia. Acest dezastru pe care l-am experimentat în ultimele 20 de luni. Încerc să fac așa cum îmi transmit ei. Încerc să ascult experții în această privință.

Toată dezbaterea privind situația actuală (n.r. – a lui Novak Djokovic în Australia) este un circ, dar un lucru este clar. Indiferent cât de multe dezbateri s-ar general, este un fapt clar că au existat milioane de morți în lume din cauza acestui virus. Este o realitate”, a spus Nadal cu o săptămână înaintea startului turneului de la Australian Open potrivit Reuters.

Rafael Nadal a devenit regele turneelor de Grand Slam după victoria epocală de la Australian Open. Cum arată clasamentul tuturor timpurilor