Ce-i place să mănânce celui mai puternic bărbat din lume. Are o dietă neașteptată pentru cele 135 de kilograme ale sale

Gabriel Eșanu 03.01.2021, 12:44
Ce-i place să mănânce celui mai puternic bărbat din lume. Are o dietă neașteptată pentru cele 135 de kilograme ale sale

Ucraineanul Oleksii Novikov este oficial cel mai puternic om din lume, după ce a câștigat World’s Strongest Man. Competiția a avut loc în luna noiembrie, în SUA, la Florida. Iar performanțele reușite de Novikov sunt demne de Cartea Recordurilor. A reușit să ridice o bară care cântărea 537,5 kilograme și și-a învins rivalii. În plus, ucraineanul a ținut câte 160 de kilograme în fiecare mână timp de 41 de secunde.

Cel mai puternic bărbat din lume are un meniu sănătos, dar nu îşi pune restricţii: „Mănânc orice vreau”

Oleksii Novikov cântărește 135 de kilograme, la 1,85 metri, iar dieta sa include nu mai puțin de 7.000 de calorii pe zi. Dar a ținut să precizeze că a ajuns la această greutate fără să mănânce lucruri despre care se știe că îngrașă. Ba din contră, preferă să aibă un regim sănătos. Ce-i drept, cu porții foarte generoase. Și, din când în când, se răsfață și cu dulciuri. Înghețata și biscuiții sunt preferatele sale.

„Foarte multă carne, ouă, legume. Porții bune, mari. În general consum doar alimente sănătoase, fără zahăr, fără Cola sau alte produse dăunătoare organismului. Uneori mănânc înghețată. Îmi plac dulciurile, mai ales biscuiții, care sunt gustarea mea preferată. Mănânc ce vreau”, a povestit Novikov.

Novikov a avut performanţe incredibile în Florida, chiar dacă nu s-a simţit deloc bine pe perioada competiţiei. A slăbit nu mai puţin de 14 kilograme. Alimentele din SUA nu au fost pe placul, ba chiar şi apa i s-a părut diferită.

„Nu am avut poftă de mâncare din cauza alimentelor din SUA. Am simțit că mesele nu sunt bune pentru mine și asta a fost o problemă. Și apa a fost diferită, din cauza asta am avut ceva probleme cu stomacul”, a mai povestit sportivul din Ucraina, conform The Sun.

Oleksii Novikov, 24 de ani, spune că nu va avea probleme să îşi găsească motivaţia. Asta chiar dacă a reuşit deja să obţină cel mai important titlu al carierei.

„Am fost extrem de fericit, am și plâns puțin. A fost grozav, încă nu realizez asta pe deplin. Iubesc ceea ce fac. Nu am nevoie de extra-motivație. Dacă lucrezi ca să-ți găsești motivația, înseamnă că sportul pe care-l practici nu e pentru tine”, a mai spus Novikov pentru sursa citată.

25 de competitori din 10 ţări au participat la ediţia din 2020 a turneului World’s Strongest Man. Era iniţial programat în luna mai, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Competiţia a mai suferit unele schimbări de program din cauza uraganului ETA, care a lovit Florida în acea perioadă. Novikov este cel mai tânăr câştigător al competiţiei după 1984.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe