Ce ieșire din scenă urâtă pentru Gerard Pique! Catalanul a terminat trist ultimul meci în tricoul Barcelonei. Ce s-a întâmplat pe tunel

Radu Bordei 09.11.2022, 15:42
Ce ieșire din scenă urâtă pentru Gerard Pique! Catalanul a terminat trist ultimul meci în tricoul Barcelonei. Ce s-a întâmplat pe tunel

Gerard Pique a avut parte de o despărțire emoționantă de fani, etapa trecută, pe Camp Nou. Dar ultima apariție în tricoul Barcelonei nu a fost la fel de memorabilă. Chiar dacă a egalat un record în tricoul blaugrana. Nu era, totuși, finalul așteptat de fundaș.

Final de carieră neașteptat pentru Gerard Pique. Ce s-a întâmplat la ultima partidă a fundașului

Fundașul catalanilor a avut o carieră plină de trofee: a cucerit tot ce se putea. A fost campion cu Barcelona, a luat Liga Campionilor, Cupa, Supercupa, Campionatul Mondial al cluburilor dar și Supercupa Europei. Și la națională a fost campion european și mondial. Cu toate acestea, finalul de carieră nu a fost cel așteptat. Cu Almeria, pe Camp Nou, jucătorul și-a luat la revedere de la stadionul și fanii pe care i-a iubit toată viața. Dar nu a fost ultimul lui meci. Xavi l-a păstrat în lot și pentru partida cu Osasuna. Pique a stat pe bancă, dar la pauză echipa lui era condusă. Iar Pique s-a enervat pe arbitru pe care l-a criticat dur, chiar pe teren. De aceea, centralul i-a arătat cartonaș roșu lui Pique. Este al 11-lea pe care l-a încasat fundașul, record pe care îl împarte cu o altă legendă a Barcelonei, Hristo Soicikov. Și Pique âși încheie cariera cu o eliminare.

Pique a evoluat peste 600 de meciuri în tricoul Barcelonei

Format în celebra academie a catalanilor, Gerard Pique a fost cedat, în 2004, în Premier League, la Manchester United. Deoarece nu s-a adaptat fotbalului britanic, el a fost împrumutat în 2006 înapoi în Spania, la Real Zaragoza, după care, în 2008, Manchester l-a vândut înapoi la FC Barcelona, în schimbul a 5.000.000 de euro.

A urmat o perioadă de glorie pentru Gerard Pique. El a adunat 616 meciuri în tricoul celor de la FC Barcelona și a marcat 53 de goluri.

Gerard Pique are în palmares 30 de trofee: opt campionate în Spania, un trofeu în Premier League, patru trofee Champions League, șapte Cupe ale Regelui, trei Supercupe ale Europei și șase Cupe ale Spaniei.

Pentru naționala Spaniei, Gerard Pique a jucat de 102 ori, marcând cinci goluri. A câștigat titlul european în 2012 și titlul mondial în 2010, iar în 2006 s-a impus la Campionatul European U19.

Vreau să vă spun că am hotărât că a sosit timpul să închei această călătorie. Nu va mai fi nicio altă echipă după Barca. Vreau să devin încă un fan, voi susţine echipa şi voi transmite fiilor mei dragostea pentru Barca… Şi, mai devreme sau mai târziu, voi reveni”, a fost mesajul de despărțire al lui Pique

Urmăriți Playsport.ro și pe