„Ce inspirație, cât curaj!” Analiza golului marcat de portarul lui Lazio în Champions League. Modelul italian se copiază și la Dinamo. Exclusiv

Dan Marinache 21.09.2023, 21:01
„Ce inspirație, cât curaj!” Analiza golului marcat de portarul lui Lazio în Champions League. Modelul italian se copiază și la Dinamo. Exclusiv

Ivan Provedel, portarul lui Lazio, a fost eroul săptămânii în Champions League iar golul său, marcat în minutele de prelungire ale partidei contra lui Atletico Madrid a făcut înconjurul lumii. La București, italianul Alexandru Caparco, antrenorul de portari al Dinamo, s-a bucurat din tot sufletul pentru reușita lui Provedel.

Playsport a stat de vorbă cu italianul care l-a lăudat pe  Provedel.

„A fost ceva fantastic. Pur și simplu am fost șocat de ceea ce s-a întâmplat. Ce inspirație, cât curaj! Priviți faza golului și veți vedea cât de bine găsește Provedel acel spațiu vulnerabil în defensiva spaniolă și cât de bine lovește mingea cu capul, ca un atacant de clasă la acea centrare aproape perfectă.

El si-a făcut ucenicia ca marcator la Juve Stabia unde a inscris primul său gol. Provedel este eroul dar meritele le imparte cu antrenorul Sarri care a avut încredere să îl trimită în careul oaspeților. Când marchează în prelungiri, portarii reușesc golul disperării care îndepărtează înfrângerea și aduce egalul atât de iubit la noi, în Italia”,  a dezvăluit Caparco, pentru Playsport.

Reușita lui Provedel l-a emoționat pe Caparco și i-a răscolit amintirile antrenorului de portari al lui Dinamo.

” Imediat am pus mâna pe telefon și i-am dat mesaj prietenului meu Alberto Brignoli care acum joacă în Grecia, la Panathinaikos. Lumea își amintește și acum momentul lui de glorie când a reușit să îi dea gol Milanului în prelungiri, ca portar al lui Benevento.

Ne-am bucurat împreună pentru golul extraordinar al lui Provedel. Deja în Italia, cred că se poate vorbi de o istorie a portarilor care marchează decisiv, o tradiție începută de Rampulla, continuată apoi de Taibi și Toldo. Ar fi frumos ca pentru Lazio să fie golul calificării”,  a spus Caparco.

Modelul italian la Dinamo

Dinamo ar putea copia strategia lui Lazio in minutele de prelungire, crede antrenorul de portari al echipei conduse de Ovidiu Burcă.

 Am făcut o astfel de incercare, cu portarul în careul oaspeților, chiar la ultimul meci, cel contra FCU Craiova. Atunci nu ne-a ieșit dar dacă Ovidiu Burcă crede că este potrivit mai putem îndrăzni o astfel de mutare. Când eram jucător, eu am ajuns în careul advers doar la penalty sau la loviturile de departajare. Am tras fără greșeală, am marcat întotdeauna, dar acest lucru s-a întâmplat în partea de debut a carierei mele. Poate dacă aș fi încercat acest lucru în România aș fi fost la fel de bun ca Pigliacelli,  ” a încheiat glumind Caparco.

Urmăriți Playsport.ro și pe