Ce lasă Ashleigh Barty în urma ei. Ce avere a strâns australianca în tenis

Ștefănescu Dragoș 23.03.2022, 11:59
Ce lasă Ashleigh Barty în urma ei. Ce avere a strâns australianca în tenis

Ashleigh Barty, liderul clasamentului WTA, a făcut un anunț surprinzător. Australianca și-a anunțat retragerea din tenis la doar 25 de ani. Cu o carieră de mare succes, Barty a reușit să strângă o avere impresionantă din tenis.

Ashleigh Barty a strâns din tenis o sumă impresionantă de bani

Miercuri dimineață, lumea tenisului mondial a fost uluită de o veste neașteptată. Ashleigh Barty, liderul clasamentului WTA, și-a anunțat retragerea din tenis. Australianca a făcut publică această decizie în cadrul unui interviu oferit celor de la The Guardian Australia.

Barty își încheie astfel prodigioasa carieră la numai 25 de ani. În ultimii ani, australianca a dominat tenisul mondial feminin, reușind să se mențină pe primul loc al clasamentului WTA timp de 114 săptămâni. Barty a câștigat 15 turnee la simplu, dintre care 3 de Grand Slam. Australianca a triumfat la  Australian Open (2021), Wimbledon (2020), Roland Garros (2019). Ea mai are în palmares și 12 turnee la dublu. Dintre acestea cel mai important este succesul din 2018 de la US Open, unde alături de Coco Vandeweghe a cucerit marele trofeu.

Succesele de pe terenurile de tenis i-au adus lui Ashleigh Barty și câștiguri pe măsură. Australianca a strâns nu mai puțin de 23.829.071 de dolari.

Simona Halep, mesaj emoționant pentru Ashleigh Barty

Printre primele jucătoare din circuitul WTA care a reacționat la aflarea acestei vești a fost Simona Halep. Românca i-a transmis lui Barty un mesaj emoționant prin intermediul rețelelor de socializare.

Ash, ce pot să spun, știi că am lacrimi în ochi, nu? Prietena mea, îmi vei lipsi în circuit. Ai fost diferită, deosebită și am împărțit câteva momente grozave. Ce urmează pentru tine? Să devii campioană de Grand Slam în golf?

Să fii fericită și bucură-te de viața ta la maximum. Îmbrățișări și pupici, Simo”, a scris Simona Halep pe Twitter.

Mesaje de încurajare pentru Ashleigh Barty

După ce Ashleigh Barty și-a anunțat retragerea, lumea tenisului a reacționat imediat. Australianca a primit o seride mesaje de încurajare din partea colegelor din circuitul WTA și nu numai.

Ce legendă! Ești o inspirație, atât pe teren, cât și în afara lui. Unul dintre cei mai buni oameni. Mult succes!”, a transmis Shelby Rogers.

O jucătoare incredibilă, dar, mai important, una dintre cele mai de treabă persoane din circuit. Felicitări, Ashleigh Barty, pentru o carieră uimitoare. Mult noroc!”, a scris Madison Keys.

Ash, nu am cuvinte. Ai arătat că ai clasă, ieșind din tenis într-o manieră așa frumoasă. Sunt foarte fericită că am împărțit terenul cu tine. Tenisul nu va fi la fel fără tine. Te admir și îți doresc tot binele.”, au fost cuvintele Petrei Kvitova.

Am doar respect pentru tine, Ashleigh. Toate cele bune și felicitări pentru carieră”, a transmis Elina Svitolina.

Un model incredibil, nu doar pentru sportul nostru. Felicitări, Ash. Ești o adevărat legendă a Australiei.”, a spus Darren Cahill.

Sunt fericit pentru Ashleigh Barty, dar trist pentru tenis. Ce jucătoare!”, a fost mesajul lui Andy Murray.

Urmăriți Playsport.ro și pe