Ce lovitură au primit Lionel Messi, Neymar și Kylian Mbappe. Totul se întâmplă în acest weekend

Bădulescu Silvian / 20.10.2021, 23:11
Ce lovitură au primit Lionel Messi, Neymar și Kylian Mbappe. Totul se întâmplă în acest weekend

Olympique Marseille și Paris Saint-Germain se vor întâlni duminică, de la ora 21.45 în etapa a a 11-a a Ligue 1. Meciul dintre cele două este cunoscut drept „Le Classique” în fotbalul francez.

Partida se dispută fără suporterii oaspeți

Disputa dintre cele două echipe este considerată una cu risc maxim, iar autoritățile au acționat ca atare. Aceste acțiuni vin pe fondul mai multor partide de Ligue 1, din acest sezon, unde au existat incidente majore, de cele mai multe ori regretabile.
Conform L’Equipe, suporterii celor de la Paris Saint-Germain au fost anunțați că nu au acces la meci, pentru a fi prevenite eventuale ciocniri. Ultimul duel dintre cele două, în care au fost prezente ambele galerii a fost în 2015. Atunci, echipa din capitala Franței s-a impus cu scorul de 3-2 pe Stadionul „Velodrome”. Pentru parizieni au marcat Matuidi, Marquinhos și Morel (autogol), în timp ce marseillezii au punctat prin Gignac, autor a unei duble.

Nice – OM, un alt meci problemă

În partida dintre Nice și Olympique Marseille au existat evenimente majore, care au dus la întreruperea meciului, precum și la suspendări de ambele părți. Totul a început cu o lovitură de colț pe care Dmitri Payet ar fi trebuit s-o execute. În acest au fost aruncate diverse obiecte, iar jucătorul francez a reacționat. A urmat o bătaie în toată regula între jucătorii celor două echipe, precum și între suporterii lui Nice și jucătorii marseillezi.
Gazdelor le-a fost luat un punct, iar un altul este suspendat temporar. Este analizată oportunitatea unei a doua depunctări de către Comisia de Disciplină. De asemenea, Nice va disputa trei jocuri pe teren propriu, fără spectatori. Dintre jucători, Payet și Alvaro Gonzalez, ambii de la Marseille, au fost sancționați.

Francezul a stat o etapă, iar fundașul spaniol două, după ce Payet a aruncat în spectatori cu sticla care îl lovise în spate, în timp ce Gonzalez a aruncat și el obiecte către suporterii gazdelor. Cea mai drastică sancțiune a primit-o Pablo Fernandez, preparatorul fizic al lui OM. Acesta se pare că l-ar fi bătut pe unul dintre ultrașii lui Nice. Astfel că, în acest context, ajutorul lui Sampaoli, antrenorul lui OM, este suspendat până la sfârșitul sezonului. Alvaro Gonzalez este cunoscut și pentru un conflict cu Neymar, care l-ar fi acuzat de reacții rasiste. Acest conflict a fost dus mai departe de terenul de fotbal, pe social media.

PSG este în fruntea clasamentului, cu 27 de puncte acumulate după 10 partide, în timp ce Olympique Marseille se clasează pe 3, cu 17 puncte, dar un meci mai puțin.