Ce lovitură pentru România. Tătărușanu și Ianis Hagi, excluși de Milan și Rangers de pe lista pentru Liga Campionilor

Gabriel-Alexandru Ioniță 03.09.2022, 10:26
Ce lovitură pentru România. Tătărușanu și Ianis Hagi, excluși de Milan și Rangers de pe lista pentru Liga Campionilor

Ciprian Tătărușanu și Ianis Hagi nu vor juca în grupele Ligii Campionilor în acest sezon. Cei doi români nu au fost incluși pe lista UEFA de către AC Milan, respectiv Rangers, din motive diferite.

Ciprian Tătărușanu și Ianis Hagi, out din loturile lui Milan și Rangers pentru faza grupelor din Liga Campionilor

Potrivit milannews.it, portarul de 36 de ani a fost lăsat de Stefano Pioli în afara listei UEFA din cauza faptului că echipa de pe San Siro nu îndeplinea criteriul legat de numărul jucătorilor crescuți autohton. Astfel, în locul lui Tătărușanu, a fost inclus veteranul de 39 de ani Antonio Mirante.

De asemenea, din cauza faptului că încă se recuperează după accidentare, nici Zlatan Ibrahimovic nu va face parte din lotul campioanei Italiei pentru meciurile din grupele acestei ediții de Liga Campionilor. Un al nume important care a fost lăsat pe din afară de Pioli este cel al lui Tiemoue Bakayoko. În rest, nu au mai prins lista UEFA alți trei jucători tineri, pe care antrenorul campioanei Italiei oricum nu se bazează foarte mult în prezent, nici în Serie A. Este vorba despre Aster Vranckx (19 ani), Malick Thiaw (21 de ani) și Yacine Adli (22 de ani).

De asemenea, și Ianis Hagi a avut aceeași soartă ca Ciprian Tătărușanu. Totuși, în cazul mijlocașului ofensiv de la Rangers, neincluderea sa în lotul lui Giovanni van Bronckhorst era ceva absolut evident. Internaționalul român de 23 de ani nu s-a recuperat încă după accidentarea gravă la genunchi suferită la începutul acestui an. Iar revenirea sa pe teren este preconizată să se petreacă abia undeva în octombrie sau noiembrie.

Ianis s-a antrenat pentru prima dată pe gazon după 5 luni

Ciprian Tătărușanu și Ianis Hagi vor mai avea o șansă să prindă loturile de Liga Campionilor ale echipelor lor în cazul în care acestea vor trece de faza grupelor. Atunci, înainte de fazele eliminatorii, se va actualiza lista UEFA.

Recent, Ianis Hagi a efectuat primul antrenament pe gazon după ce s-a operat în urma accidentării teribile suferite în ianuarie. El a ținut ca acest moment să se petreacă la baza de pregătire a celor de la Farul Constanța, fost Viitorul Constanța, acolo de unde mijlocașul ofensiv s-a lansat în fotbalul mare. Cu această ocazie, el le-a prezentat și fanilor lui Rangers locul despre care spune că pentru el e „acasă”.

Aici mă simt ca acasă, aici am crescut și am debutat. Și este foarte bine! Datorez foarte multe lucruri acestei academii și tatălui meu. Și acum este un moment special. Primul meu antrenament pe teren, după cinci luni”, a transmis Ianis Hagi, vizibil emoționat.