Ce ”manevră” au făcut bogații din Superligă, pentru a se asigura că vor rezista presiunilor UEFA și FIFA!

Gabriel Peneș / 19.04.2021, 17:07
Ce ”manevră” au făcut bogații din Superligă, pentru a se asigura că vor rezista presiunilor UEFA și FIFA!

Ce ”manevră” au făcut bogații din Superligă, pentru a se asigura că vor rezista presiunilor UEFA și FIFA! Lupta dintre inițiatorii Superligii Europene și organismele conducătoare ale fotbalului intră în faza dură. Șefii nou-înființatei competiții încearcă să-și ia măsuri preventive pentru a face față eventualelor „represalii” ale forului european și mondial.

Ce ”manevră” au făcut bogații din Superligă, pentru a se asigura că vor rezista presiunilor UEFA și FIFA!

Marile cluburi sunt la momentul adevărului. Ele vor să joace doar între ele, atrăgând cât mai mulți bani. Ce ”manevră” au făcut bogații din Superligă, pentru a se asigura că vor rezista presiunilor UEFA și FIFA! Cele 12 cluburi fondatoare ale Superligii Europene sunt: Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Juventus, AC Milan, Inter, Real Madrid, Barcelona şi Atletico Madrid.

Adică, 6 din Anglia, 3 din Italia și 3 din Spania. Doar Bayern și PSG lipsesc de la această „masă a bogaților”, deocamdată. Proiectul dorește o supercompetiție cu 20 de mari cluburi. 15 cluburi fondatoare și alte 5 care li s-ar alătura în funcție de rezultatele din sezonul precedent. Proiectul inițiat de cei 12 „granzi” se bazează și pe o sponsorizare de aproximativ 4 miliarde de euro din partea unei bănci.

Ce ”manevră” au făcut bogații din Superligă, pentru a se asigura că vor rezista presiunilor UEFA și FIFA!
Ce ”manevră” au făcut bogații din Superligă, pentru a se asigura că vor rezista presiunilor UEFA și FIFA! Președintele UEFA, Aleksander Ceferin i-a ciriticat dur pe inițiatorii supercompetiției/Sursa foto: Facebook – UEFA

Președintele forului continental „dă de pământ” cu inițiatorii supercompetiției

Noua entitate „a iniţiat o procedură în faţa instanţelor competente pentru a asigura stabilirea şi buna funcţionare a competiţiei”, a scris European Super League Company. E vorba de un e-mail adresat preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin, şi celui al FIFA, Gianni Infantino, potrivit AP.

UEFA a ameninţat duminică să excludă cluburile implicate şi jucătorii lor din toate competiţiile, naţionale şi internaţionale. Astfel, nici fotbaliștii respectivelor echipe nu ar mai avea voie să participe la meciurile naționalelor cărora le aparțin. Iar șefii nou-înființatei competiții vor să-și ia măsuri de prevedere.

Comunicatul dvs. ne obligă să luăm măsuri de protecţie pentru a ne asigura în faţa unei reacţii atât de nefavorabile (…) care ar fi ilegală. Este de datoria noastră să ne asigurăm că toate acţiunile disponibile pentru a proteja interesele competiţiei şi ale factorilor de decizie sunt luate în mod corespunzător. (…) Nu dorim să înlocuim Liga Campionilor sau Europa League, ci să le facem concurenţă şi să existăm alături de aceste competiţii”, au explicat fondatorii competiției.

Astăzi, după terminarea ședinței extraordinare a UEFA, președintele acesteia, Aleksander Ceferin, i-a criticat dur pe principalii responsabili ai creării Superligii. E vorba de Florentino Perez, președintele Realului, dar și al noii competiții și Andrea Agnelli, președintele lui Juventus și vicepreședintele Superligii.

Ideea Super Ligii a început înainte de COVID. A fost inițiată de mult timp la dorința lui Florentino Perez și Andrea Agnelli. Acest lucru este extrem de narcisist, nu are nicio legătură cu pandemia sau cu orice altceva. Am vorbit cu ei și ne-au cerut întotdeauna mai mult timp de gândire privind noul format din Champions League. Competițiile noastre sunt deschise. Super Liga este o competiție închisă. Este o propunere rușinoasă și egoistă. Este o insultă gravă în fața tuturor iubitorilor de fotbal”, a declarat președintele UEFA, conform eurosport.ro.