Ce moment pentru Emil Săndoi. Prima victorie pe banca naționalei de tineret a venit contra Stelei

Bordei Radu 17.11.2022, 23:26
Ce moment pentru Emil Săndoi. Prima victorie pe banca naționalei de tineret a venit contra Stelei

A venit și prima victorie pentru Emil Săndoi, în noul mandat pe banca naționalei de tineret. Tricolorii mici au disputat un amical cu divizionara secundă, Steaua. Vedetele de la Universitatea Craiova și CFR Cluj au decis meciul cu militarii.

Victorie pentru tricolorii lui Emil Săndoi. Steaua a pus probleme serioase naționalei mici

Pregătirile României u21 pentru Euro 2023 au continuat cu un amical în compania celor de la Steaua București. Chiar dacă nu au avut în față un adversar de calibru internațional, Markovic și compania au trebuit să muncească serios pentru victorie. Divizionara secundă a oferit o ripostă viguroasă și oamenii lui Oprița chiar au deschis scorul, după un sfert de oră, prin Chunchukov. Bulgarul a marcat pentru echipa lui Daniel Oprița, dar bucuria militarilor nu a durat mult. În doar câteva minute tricolorii mici s-au trezit și au întors rezultatul. Jucătorul exclus de Mirel Rădoi de la Universitatea Craiova, Jovan Markovic, a fost cel care a egalat pentru echipa lui Săndoi. Coechipierul lui din Bănie, Baiaram, a punctat și el iar România a condus la pauză.

Repriza secundă a fost la fel de echilibrată, chiar dacă România a avut avantajul. Fostul dinamovist Ehmann a punctat chiar pe terenul marii rivale a câinilor”. Totuși, steliștii au mai găsit resurse să puncteze, prin Pacionel. Scorul final a fost stabilit de atacantul celor de la CFR, Bîrligea. Și astfel Emil Săndoi s-a putut bucura de primul succes de când l-a succedat pe Florin Bratu.

Următorul amical al naționalei de tineret a României va avea loc în compania celor de la FC Argeș, pe 21 noiembrie.

Echipele de start:

CSA Steaua: Blaga – Oroian, Beța, Calestru, Ilie, Bustea, Mihăescu, Pacionel, Troancă, Gheorghe, Răducan

România U21: Popa – Sîrbu, Racovițan, Ehmann, Dumitrescu, Lixandru, Farcaș, Miculescu, Pitu, Ilie, Bîrligea

Lotul României U21 pentru meciurile din luna noiembrie

PORTARI: Andrei Gorcea (U Cluj), Robert Popa (U Craiova 1948), Szilard Gyenge (FK Csikszereda);

FUNDAȘI: Dan Sîrbu (Farul Constanța), Bogdan Racovițan (Rakow | Polonia), Andrei Coubiș (AC Milan | Italia), Victor Dican (FC Botoșani), Ricardo Farcaș (Siena | Italia), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52), Andres Dumitrescu (Sepsi OSK);

MIJLOCAȘI: Marius Corbu (Puskas Akademia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Mihai Lixandru (CS Mioveni), Vlad Pop (CS Mioveni), Constantin Grameni (Farul Constanța), Alexi Pitu (Farul Constanța), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexandru Oroian (Hermannstadt), Octavian Popescu (FCSB), Rareș Ilie (Nice | Franța), Adrian Mazilu (Farul Constanța);

ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), David Miculescu (FCSB), Daniel Bîrligea (CFR Cluj).