Ce obiectiv și-a propus selecționerul Emil Săndoi înainte de meciurile de „foc” cu Spania U 21 și Olanda U 21

Giosanu Catinca 20.09.2022, 14:50
Ce obiectiv și-a propus selecționerul Emil Săndoi înainte de meciurile de „foc” cu Spania U 21 și Olanda U 21

Noul selecţioner al naţionalei de fotbal Under-21 a României, Emil Săndoi, și-a stabilit obiectivul pentru meciurile cu Spania U21 și Olanda U21. Oficialul este conștient că adversarele sale se numără printre cele mai puternice echipe naţionale din lume, dar asta nu îl descurajează.

Emil Săndoi a stabilit obiectivul pentru amicalele României U21

Emil Săndoi este de părere că elevii săi le vor face față rivalilor din Spania și Olanda. El este aproape convins că va ieși cu capul sus din amicalele României U21 din luna septembrie.

Tehnicianul în vârstă de 57 de ani a declarat că îşi doreşte ”o figură frumoasă” în cele două meciuri.

”Chiar dacă întâlnim două dintre cele mai puternice selecţionate din Europa şi din lume la nivel de tineret, ne dorim să facem o figură frumoasă. Şi pentru mine este prima acţiune pe care o am la acest lot, încerc într-un timp foarte scurt să le descopăr toate toate calităţile şi să le pun în valoare Şi sunt convins că avem băieţi de caracter aici.

În ultima perioadă au ieşit mai mulţi jucători tineri la rampă au fost şi şapte goluri marcate de jucători tineri pe parcursul unei etape. E un lucru îmbucurător, mă bucur cel mai mult pentru ei, pentru că rezultatul îţi dă o anumită încredere şi pot creşte într-o anume maturitate fotbalistică.

Îmi doresc ca ei să aibă evoluţii bune în continuare la echipele de club şi aici să ajungă fără accidentări şi dornici să demonstreze şi să obţină rezultate bune.”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al FRF.

”Trebuie să încercăm să ne detaşăm de probleme”

Fostul antrenor al echipei Chindia Târgoviște este bucuros că va avea ocazia să îmbrace din nou tricoul echipei naţionale. El a mărturisit că îl încearcă un sentiment aparte de fiecare dată când face acest lucru.

”De fiecare dată este un sentiment special atunci când îmbraci tricoul echipei naţionale, sau treningul echipei naţionale, cum este cazul meu acum. Din momentul în care am fost investit am urmărit în permanenţă pe video şi pe viu tinerii jucători.

Am încercat să le descopăr toate calităţile. Pentru că sunt obligat să încerc să le pun în valoare calităţile pe care le au. Este prima acţiune pe care o desfăşurăm, am intrat în contact cu o parte dintre jucătorii care au fost convocaţi. Ei trebuie să fie conştienţi că au puţine de zile pe care le desfăşoară aici, sub culorile echipei naţionale.

Trebuie să încercăm să ne detaşăm de problemele care sunt la club, pentru că unii dintre ei vin după perioade faste, în care au avut reuşite şi rezultate foarte bune, dar sunt şi jucători care vin după o perioadă mai puţin bună şi automat trebuie să încerce să se detaşeze puţin pentru a nu fi influenţat randamentul pe care îl dau aici.

Noi vom încerca să creştem valoarea jucătorilor tineri şi în momentul în care se întorc la echipele de club să ajungă cu plusuri dacă se poate.”, a mai spus Emil Săndoi, conform Agerpres.

Cum arată lotul convocat de Emil Săndoi pentru amicalele României U21

FUNDAȘI: Andres Dumitrescu (Sepsi OSK), Andrei Coubiș (AC Milan / Italia), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Victor Dican (FC Botoșani), Radu Drăgușin (Genoa / Italia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52), Rareș Ispas (Sepsi OSK);

MIJLOCAȘI: Mihai Lixandru (CS Mioveni), Vlad Pop (CS Mioveni), Constantin Grameni (Farul Constanța), David Miculescu (FCSB), Antonio Sefer (Rapid), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Octavian Popescu (FCSB), Alexi Pitu (Farul Constanța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Damian Isac (UTA Arad), Marius Corbu (Academia Pușkaș / Ungaria);

ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Birligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul Constanța).

Săndoi a mai condus echipa națională de fotbal a României în perioada 2006 – 2013.